Mourinhole määratud karistus tühistati

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho
Jose Mourinho Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP

Inglismaa jalgpalliliidu (FA) otsus karistada Jose Mourinhot vandumise eest tühistati pärast edasikaebamist.

Manchester Unitedi peatreener sai karistada pärast 6. oktoobril toimunud kohtumist Newcastle'iga. Nimelt suutis United välja tulla keerulisest seisust ning keerata 0:2 kaotusseisu 3:2 võiduks. Mourinho jäi selle mängu käigus kaamera pilti vandudes, mille eest FA portugallast karistas.

Pärast avaldatud karistust kaebas Mourinho juhtunu edasi ning uue uurimise käigus selgus, et Mourinho siiski ei eksinud reeglite vastu nii karmilt, et teda karistama peaks. Üheks peamiseks argumendiks on see, et palju muud sarnast on karistamata jäetud.

«Varasemast ei ole meil näidata ette juhtumit, kus mängija või treener niiviisi karistada saaks. Erinevaid olukordi uurides jõudsime otsusele, et varasemalt on jäetud karistamata ka karmimaid sarnaseid juhtumeid,» seletas FA olukorda.

Tuleviku tarbeks lubas FA aga antud punkti reeglites üle vaadata lähtuvalt Mourinho juhtumist, sest selliseid asju tulevikus enam väljakul näha ei soovita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles