Snuukritäht on marus, et O’Sullivani ei peetud võrdseks Hamiltoniga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: John Walton/PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannia möödunud aasta parimaks sportlaseks valiti Tour de France'i võitnud Geraint Thomas, kes edestas teiste seas näiteks viienda F1 MM-tiitli võitnud Lewis Hamiltoni. Maailma parim snuukrimängija Ronnie O'Sullivan ei pääsenud taas isegi nominentide sekka.

Viimati valiti snuukrituus maailma ühe prominentseima spordiriigi parimaks atleediks 1988. aastal, mil selle au sai Steve Davis. Kaks talve hiljem jäi ajaloo tituleeritum mängija Stephen Hendry teiseks ning edasi … Tutkit!

Mark Allen, kes krooniti auhinnagala õhtul mõnisada kilomeetrit põhja pool Šotimaa lahtiste võitjaks, ei saanud sellest ebaaususest aru. «See on lihtsalt naeruväärne,» sõnas Allen, kes kaotas hiljutise Ühendkuningriigi lahtiste finaalis O’Sullivanile, mis tegi viimasest ajaloo edukaima mängija snuukri Suurte slämmide ajaloos.

«Ma ei taha teda üle kiita, kuniks ta mu kõrval istub, aga mida on keegi Suurbritannia spordimaailmas suutnud, milleni Ronnie pole küündinud? Naeruväärne, et temast kord korra järel mööda vaadatakse,» vahutas Allen. «See näitab, kus snuuker üleüldises paremusjärjestuses paikneb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles