Venemaa laskesuusatajatele tehtud dopingusüüdistus osutus alusetuks

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Šipulin kuulub Venemaa koondise liidrite sekka.
Anton Šipulin kuulub Venemaa koondise liidrite sekka. Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Möödunud nädalal Austrias Hochfilzenis toimunud laskesuusatamise MK-etapi eel süüdistas Austria politsei Venemaa koondist dopingureeglite rikkumises. Nüüdseks on siiski süüdistustest loobutud.

Austria politsei süüdistas dopingutegevuses nii Venemaa koondise peatreeneri Aleksandr Kasperovitši kui ka ässasid Anton Šipulinit, Aleksandr Loginovi, Jevgeni Garanitševi, Aleksei Volkovi ja Irina Starõhhi. Tegu oli tõsise süüdistusega, sest Austria seadused näevad sellises teos süüdimõistmise korral ette kriminaalkaristust.

Süüdistused puudutasid 2017. aastal Hochfilzenis peetud MMi, kus Loginov ja Šipulin võitsid segateatesõidus pronksmedali ning Venemaa neliku koosseisus meeste teatesõidus kulla. Kusjuures varasemalt on süüdistatud sportlastest dopingukaristust kandnud nii Loginov kui ka Starõhh.

Eile toimus kohtumine Venemaa saatkonnas Austrias, kus osales ka kogenud advokaat, kes on spetsialiseerinud sportlaste kaitsmisele ning on ka varasemalt Venemaa laskesuusatamise võistkonna juhtumitega tegelenud.

«Segaduse põhjustanud toimikuid uuriti lähemalt ning leiti, et kaebusi Venemaa laskesuusatamise koondise tegutsemise kohta siiski olla ei saa, mis tähendab, et Venemaa sportlased saavad võistlemist jätkata,» teatas venemaa Laskesuusatamise liidu president Valdimir Drachev sotsiaalmeedias.

Järgmine laskesuusatamise MK-etapp toimub juba sellel nädalal Tšehhis Nove Mestos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles