Kristjan Ilves loobus Ramsau etapist ja läheb uutele terviseuuringutele

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves enne uut aastat võistlusmäele ja -rajale  ei naase.
Kristjan Ilves enne uut aastat võistlusmäele ja -rajale ei naase. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves otsustas sel nädalavahetusel peetavast Ramsau MK-etapist loobuda, rahulikult kodus harjutada ja hooaja hakul jupsima hakanud tervist veelkord kontrollida.

«Kuna Kristjani tervislik seisund ei luba hetkel võistelda, pidasime vajalikuks teha homme täiendavad terviseuuringud. Loodan, et meie fännid ja toetajad mõistavad seda otsust,» lausus Kristjani treenerist isa Andrus Ilves Postimehele.

Ta märkis, et säärane valik sai tehtud pärast arupidamist heade abilistega. «See oli arstide soovitus, mida täielikult jagame. Kahtlemata on ainuõige esmalt täiesti kindel olla, et tervisega on kõik korras ja alles siis hakata vunki vaikselt juurde keerama. Nii saab ka sportlane ise kui ka kõik teised vajaliku kindluse ja turvatunde,» selgitas Andrus Ilves.

Tema sõnul on Kristjan viimasel ajal harjutanud mõõdukalt, enesetunnet kuulates. «Hüppevorm on hea, kuid suusatanud on ta väga rahulikult. Tippkonkurentsis võistlemine pole sellises seisus kindlasti mõttekas. Õnneks on Otepääl jätkuvalt head olud ja saame vastavalt vajadusele kõike teha.»

Pärast Ramsaud ja aastavahetust liigub kahevõistlejate karussell Otepääle, kus jagatakse esimest korda MK-punkte 5. ja 6. jaanuaril. Talveks valmistudes oli Ilves lootnud esimese vormitipu ajastada just sellele nädalavahetusele. «Ei usu, et midagi nii hullu lahti on, et kodune võistlus ohus võiks olla. Kindlasti loodame, et Kristjan on Otepääl ikka stardis,» lausus Andrus Ilves.

Mullu stabiilselt maailma 20 parema sekka mahtunud 22-aastane Ilves alustas tänavust hooaega enneolematult kehvalt. Kuusamos sai ta hüppemäel 54. koha ja otsustas suusasõidust loobuda. Lillehammeris läks esmalt protokolli 34. koht, kuid järgmisel päeval suusavõistluselt hüppemäele pääsenute sekka Ilves ei mahtunud ning tagatipuks otsustas pühapäevasest murdmaadistantsist taas loobuda. Ta tunnistas siis, et tunneb arusaamatust jõuetust ja võtab veidikeseks aja maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles