Rallikrossi MM-sarja valitseja jätab tulevase hooaja vahele ning stardib autoralli MM-etapil

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Kristoffersson rallikrossi MM-etapil kihutamas. Uuel aastal näeb teda aga hoopis teistes sarjades kaasa löömas.
Johan Kristoffersson rallikrossi MM-etapil kihutamas. Uuel aastal näeb teda aga hoopis teistes sarjades kaasa löömas. Foto: Andre Poling/imago/Poling

Viimastel aastatel rallikrossi MM-sarja valitsenud rootslane Johan Kristoffersson suure tõenäosusega järgmisel hooajal rallikrossi sarjas kaasa ei löö. Küll on aga rootslasel plaanid teha kaasa muudes sarjades.

Siiani Volksawageni meeskonnas sõitnud Kristofferssoni jaoks tuli hooaja lõpus ootamatult teade, et meeskond enam järgmisel aastal rallikrossi MM-sarja kaasa ei sõida. Kuna loobunund on mitmed teisedki võistkonnad, siis tõenäoliselt rootslane uuel aastal rallikrossi MM-sarjas kaasa ei löö. 

«Loomulikult olen väga pettunud, et ma ei saa tuleval aastal rallikrossi MM-sarjas kaasa lüüa. Minu jaoks on olnud kaks viimast aastat suurepärased ning seal saavutatud edu oli uskumatu. Ma nautisin igat minutit oma meeskonnas. Raske on otsusega leppida, aga ma mõistan seda täielikult,» rääkis Kristoffersson Autospordile.

Vaatamata rallikrossisarjast loobumisele plaanib Kristoffersson siiski uuel aastal endiselt ent autospordis proovile panna. Väidetavalt on Kristoffersson testinud VW Golfi ringrajamasinat Algarve ringrajal.

«Hetkel ma ei ütle veel mdiagi kindlat, aga väga suure tõenäosusega ma uuel hooajal rallikrossi Mmil mõnes teises meeskonnas kaasa ei tee. Eks tulevik näitab, mis saama hakkab.Soovin jätkata koostööd Volkswageniga, kellega ma seda juba kümme aastat teinud olen,» rääkis Kristoffersson.

Lisaks kõigele on aga Kristofferssonil plaanis tuleval aastal enda võimed taas proovile panna ka autoralli MM-sarjas. Nimelt plaanib rootslane juba selle aasta lõpus rajale tulla Volkswagen Polo R5 ralliautoga, millega ta soovib veebruaris osaleda ka autoralli MM-etapil Rootsis.

«Praegu on palju teooriaid ja plaane õhus uue hooaja osas. Aitan oma isal arendada ka ringrajal sõitvaid kereautosid, aga antud hetkel olen oma peamiseks väljakutseks valinud autoralli. Tahan järgmiste nädalate jooksul sellega aktiivselt tegeleda,» rääkis Kristoffersson.

Kristoffersson on ka varasemalt autorallis kätt proovinud. Aastal 2015 tegi ta oma debüüdi Norras Numedalsrally nimelisel võistlusel, aasta hiljem tegi rootslane kaasa juba kuuel võistlusel, kusjuures siis startis ta ka Rootsi MM-rallil Škoda Fabia S2000 ralliautoga.

Lõppenud hooajal startis Kristoffersson samuti Rootsi MM-rallil Škoda Fabia R5 võistlusmasinaga, millega ta WRC2 arvestuses saavutas igati korraliku kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles