Miks pole Eesti helesinine unistus WTA turniirist lähemale liikunud?

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit (paremal) sai aasta alguses Austraalia lahtiste kolmandas ringis magusa võidu Jelena Ostapenko üle.
Anett Kontaveit (paremal) sai aasta alguses Austraalia lahtiste kolmandas ringis magusa võidu Jelena Ostapenko üle. Foto: Saeed Khana/afp/scanpix

Ei saa me läbi Lätita, võiks ühtaegu ohata ja rõõmustada. Jurmala korraldab tuleval suvel WTA kalendrisse mahtuva tenniseturniiri, mil nimeks Baltic Open. Ohata, sest on ju ka Eesti tenniseliit Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi tippu kuulumise päevil vargsi sarnast unistust mõlgutanud. Kuid rõõmustada, sest Eesti publikule sedavõrd lähedale pole nii kõrget taset varem toodud.

«Oleme lätlastega kõnealusest turniirist ja võimalikest koostöövormidest põgusalt rääkinud. Pidime aasta lõpus veel rääkima,» sõnas Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint. Samas möönis ta, et polnud seni teadlik turniiri korraldamise üksikasjadest ning nende nüüdne selgumine võib – aga ei pruugi – plaane mõjutada.

Nimelt kirjutas ajaleht Kommersant, et 22.–28. juulini peetav võistlus kolitakse sisuliselt Moskvast Jurmalasse. Tõsi, kui Moskva River Cupi auhinnafondi kuulus 750 000, siis Baltic Openil 250 000 dollarit. Turniiri peakorraldaja Aleksandr Ostrovski sõnul toimub Venemaa pealinnas erinevaid spordisündmusi väga palju ja sel turul on majanduslikult keeruline pinnal püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles