Serviti viskas Eesti käsipalli El Clasicos teisel poolajal vaid kaheksa väravat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti - HC Kehra.
Põlva Serviti - HC Kehra. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Käsipalli Eesti meistriliigas võtsid teineteiselt mõõtu igipõlised rivaalid Põlva Serviti ja HC Kehra. Põlvas toimunud kohtumises tuli Kehra välja kaheksaväravalisest kaotusseisust ja sai 33:27 võidu (11:19) ning jätkab tabelijuhina. Teises tänases mängus sai Viljandi HC võõrsil 34:26 (18:10) jagu Aruküla/Audentesest.

Tiitlikaitsja tegi kodusaalis tõeliselt välkkiire alguse ja läks kolme minutiga 4:1 ette, kui järjest tabasid Eesti koondislased Henri Hiiend, Henri Sillaste, Hendrik Varul ja Kristjan Muuga. Kehralaste poolel üritas skoori tasakaalus hoida Janar Mägi, kelle kolme värava toel vähendati vahe minimaalseks 5:4, et siis põlvalased 8:4 ette lubada.

Ei aidanud Kehra peatreeneri Kaupo Liiva võetud minutiline mõttepauski, sest Sillaste ja Hiiend viisid Serviti 12. minutil juba 10:4 ette. Siis sai liigaliider Kehra mängu toimima ja vahe hakkas tasapisi vähenema. 20. minutil tõid David Mamporia ja Uvis Strazdinši täpsed visked tabloole numbrid 12:10, ent siis keeras võõrustaja kaitse ja värava lukku.

Avapoolaja lõpp kuulus täielikult Servitile, esmalt hoiti vastaseid seitse minutit «kuival» ja tehti 5:0 vahespurt. Kuigi Anton Borovski viskas kehralaste ainsa värava viimase kümne minuti jooksul, siis kohe vastasid Sillaste ja Alfred Timmo ning puhkepausile minnes oli Serviti edu 19:11.

Kehra tegi vaheajal õiged järeldused ja naasis platsile isukalt, eriti heasse hoogu sattusid Strazdinš ja Dmõtro Jankovski. Seitsme minutiga vähendati vahet poole võrra ja seisul 21:17 võttis mõtlemisaja kodumeeskonna juhendaja Kalmer Musting. Vahe vähenes aga veelgi, sest Strazdinš viskest tuli 22:20, mis tähendas teise poolaja avakolmandiku oli Serviti kaotanud 3:9.

Külaliste kogutud tuure ei suutnud põlvalased kuidagi maha keerata, Jankovski tabamus tõi viigi 23:23 ning minut hiljem viis Kaspar Lees Kehra esmakordselt juhtima. Pärast kümneminutilist väravapõuda vähendas Sillaste vahe 51. minutil minimaalseks, 24:25, kuid siis sattus pidurdamatusse hoogu Mägi ja Kehra põgenes eest.

Teise pooltunni skooriga 22:8 enda kasuks kallutanud Kehra jätkab pärast 33:27 võitu kaotuseta ja saab jõulupuhkusele minna liidrina. Mägi viskas hooaja tipptulemust tähistavad 13 väravat, hästi sekundeerisid Jankovski seitsme ja Strazdinš kuue tabamusega. Serviti poolel jäi Hiiendi arvele seitse, Sillastele kuus ja Timmole viis väravat.

«Avapoolajal jäime kaitses hätta ja lasime Põlval lihtsaid väravaid saada. Vaheajal rääkisime sellest, et üks-üks olukorrad tuleb võita ja vajadusel abi anda kiiremini kui seni. Ja saimegi kaitse pidama ning rünnakulgi hakkasime rohkem õnnestuma. Andrei Vahnovitš vigastas enne mängu kubemelihast ja nii pidi Janar Mägi paremsisemisena tegutsema, aga nagu näha, sai seal suurepäraselt hakkama,» kirjeldas kehralaste juhendaja Liiva.

Teises kolmapäevaõhtuses mängus võõrustas Aruküla/Audentes Viljandi HC-d, keda avaringis minimaalse eduga võideti. Küllasõitnud mulgid alustasid maruliselt ning läksid 3:0 ja 5:1 ette. Mingiks ajaks vahe küll püsis viie-kuue värava peal, aga poolaja lõpul vormistasid Volodimir Maslak ja Simon Drõgin Viljandi vaheajaeduks 18:10.

Teisel poolajal kasvas külaliste edu paaril korral kahekohalise numbrini, ent arukülalased võitlesid selle poole väiksemaks. Enamat siiski mitte ja Viljandi sai 34:26 võidu. Üleplatsimehena viskas Andrei Hapal võitjate kasuks kümme väravat, Kristjan Koovit ja Mihkel Lõpp lisasid kuus ja Sergei Rodjukov viis tabamust. Kaotajate täpsemad olid Timo Raukas kaheksa ja Mihkel Mitt viie väravaga.

Käsipalli Eesti meistriliiga üheksanda vooru mängud 20. detsembril:

  • HC Viimsi/Tööriistamarket – HC Tallinn
  • SK Tapa – Põlva Coop
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles