Beebinäoga tapvalt tõhus vahetusmees asub vana armastust päästma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kaks aastakümmet tagasi viis Ole Gunnar Solskjær Manchester Unitedi Meistrite liiga võitjaks. Nüüd ootab ees vähemalt sama keeruline ülesanne.
Ligi kaks aastakümmet tagasi viis Ole Gunnar Solskjær Manchester Unitedi Meistrite liiga võitjaks. Nüüd ootab ees vähemalt sama keeruline ülesanne. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

«Kui aus olla, siis jah. Praegugi toob ainuüksi sellele mõtlemine kananaha ihule.» 

Nii vastas Ole Gunnar Solskjær mullu novembris küsimusele, kas ta sooviks ühel päeval saada Manchester Unitedi peatreeneriks. Eile sai norralase unistus tõeks: United kinnitas ta vallandatud Jose Mourinho asemikuna ametisse.

Tõsi, esialgu vaid hooaja lõpuni koos klausliga, et uueks hooajaks otsitakse klubile uus peatreener. Kuid Solskjæril on siiski pool aastat aega tõestamaks, et ta väärib pikemat lepingut.

Norralane mängis end lõplikult Unitedi fännide südamesse 1999. aasta maiõhtul Barcelonas, torgates mõnelt meetrilt väravasse Teddy Sheringhami söödu ja viies 101 sekundiga imelise kannapöörde teinud Unitedi Meistrite liiga võitjaks. Ent põhjus, miks Solskjæri praeguseni jumaldatakse ja tema järgi oma lastele nime pannakse, ei peitu ainuüksi tolles finaaliväravas ega ka ülejäänud 125 tabamuses, mille ta punases särgis sepistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles