Järveoja Loebi liitumisest Hyundaiga: väga tark lüke

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestlane Ott Tänak valiti täna mainekaima mootorispordiportaali Autospordi poolt lõppeva aasta paremuselt neljandaks autosportlaseks. Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja sõnul on tegu pigem emotsioonidel põhineva edetabeliga.

Mullu sai Tänak aasta parimate edetabelis 12. ning aasta varem 43. koha. Väärib märkimist, et Autosport asetas tänavuse rallihooaja koos kaardilugeja Järveojaga kolmandana lõpetanud eestlase ettepoole mõlemast põhikonkurendist. MM-sarja teine mees Thierry Neuville pälvis tänavu 14. koha, kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier oli seitsmes.

Maailma parimaks võidusõitjaks peab Autosport teist aastat järjest vormel 1 sarja maailmameistrit Lewis Hamiltoni, teise koha teenis Fernando Alonso (vormel 1, Le Mans, WEC), kolmas oli Jean-Eric Vergne (vormel E).

«Ma ei tea, kuidas sinna esimeseks saada. Eks F1 jääb ilmselt alatiseks prestiižikamaks kui WRC. Ning eks see ole rohkem subjektiivne ja emotsioonidel põhinev edetabel,» ütles Järveoja.

Autoralli 2019. aasta hooaeg algab jaanuari lõpus Monte Carlo ralliga. Tänak ja Järveoja on esimesed testid Prantsusmaal juba ka ära teinud. «Valmistume hooajaks nii mõtete kui tegudega,» kinnitas Järveoja.

Sel hooajal tulid eestlased Toyota ridades meeskondlikuks maailmameistriks. Teise koha saavutas Toyota järel Hyundai, kes täiendas järgmiseks hooajaks ridu aga üheksakordse maailameistri Sebastien Loebiga, kes sõidab kaasa kuuel etapil.

«Hyundai tegi väga targa lükke. Loeb näitas sel aastal, et kiirus pole tal kuhugi kadunud. Eks paistab, kuidas ta Hyundaiga sina peale saab. On ta ju elu aeg Citroeniga sõitnud. Kindlasti hakkab ta järgmisel aastal konkurentsi pakkuma,» ütles Järveoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles