Raskest operatsioonist taastunud vormelilegend lubati haiglast koju

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda.
Niki Lauda. Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Feichter / imago/Eibner Europa / Scanpix

Vormel 1 sarja kolmekordne maailmameister Niki Lauda, kellele tehti viis kuud tagasi kopsusiirdamine, pääses Viini haiglast lõpuks koju Ibizale taastuma.

«Tore, et sain jõuludeks koju pere juurde. Pean küll veel kuus tundi päevas taastusravile pühendama, kuid mulle lubati, et kuu aja pärast olen juba täiesti terve ja saan jälle tööle hakata,» lausus Mercedese vormel 1 võistkonna juhatuse esimehena tegutsev Lauda väljaandele Gazzetta dello Sport.

Võidusõitjakarjääri jooksul 1976. aastal Nürburgringil hirmuäratava õnnetuse üle elanud ja surmasuust naasnud Lauda kinnitas, et ei peljanud tollal ega nüüdki midagi. «Olin parimate arstide käe all, usaldasin neid täielikult. Teadsin, et operatsioon on raske, aga selles olukorras saab teha vaid ühte - võidelda. Olen seda alati teinud ja teen ka edaspidi,» lubas veebruari lõpus 70. juubelit tähistav austerlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles