Ermits teenis hooaja esimesed MK-punktid, Fourcade põrus täielikult

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: Darko Bandic / AP

Laskesuusatamise MK-etapil Nove Mestos tegi Meeste sprindidistantsil hea üllatuse Kalev Ermits, kes tõi Eesti laskesuusatajatele 25. kohaga hooaja esimesed punktid.

Nove Mestos oli küll päeval veidi värsket lund sadanud, kuid võistluse ajaks olid tingimused vägagi head. Ilma suurema üllatuseta võttis kindla võidu sel hooajal selgelt kiireim mees Johannes Tinges Bø, kes lasketiirudes ei eksinud kordagi ja võttis nii järjekordse võidu.

Teisel kohal lõpetas sõidu Alexandr Loginov, kes puhta laskmise juures kaotas Bø'le finišis 21 sekundit. Kolmandaks tuli üllatuslikult rootslane Martin Ponsiluoma, kes puhta laskmise juures kaotas võitjale 54,2 sekundit.

Eelmisel nädalavahetusel end taasleidnud Martin Fourcade põrus täna aga taas täielikult. Esimeses tiirus jättis Fourcade üles ühe märgi, kuid püstitiirus tuli kokku lausa kolm eksimust ja nii lõpetas Fourcade alles 43 kohal.

Eestlaste rõõmuks tegi täna väga hea sõidu Kalev Ermits, kes avatiirus kordagi ei eksinud ning pärast esimest tiiru hoidis eestlane lausa 12. kohta. Püstitiirus eksis Ermits küll korra, aga hea sõiduga suutis ta siiski lõppu tulla  25. kohal kaotusega 1.43,1, millega ühtlasi teenis Ermits 16 MK-punkti.

«Ühe eksimusega peaks alati punktidele jõudma, aga enda kohta oli okei sõit. Avaringil sain väga tugeva veduri Fourcade'i näol. Ehk isegi liiga tugeva. Teisel ringil olid jalad rasked ja tõmbasin veidi tagasi, aga viimasel ringil olin koos Kanada ja Venemaa sportlastega ja panin eesmärgiks esimesena lõpetada. Tuli ära,» rääkis Ermits ERR-ile pärast sõidu lõppu.

«Laskmise koha pealt oli see üks möödalask üsna nõme, jääb kripeldama, oleks pihta saanud oleks hulga parem tulemus olnud. Teadsin, et hästi lastes saan punktile. Jälitussõit tuleb nüüd põnev,» lausus Ermits.

Teistest eestlastest olid rajal ka Rene Zahkna ning Martin Remmelg. Zahkna eksis lasketiirudes kokku kolm korda ning kaotas võitjale 3.57,7, millega ta lõpetas 91. kohal. Remmelg eksis tiirudes kokku ühe korra ning oli finišis Zahkna järel 92. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles