Pärnu alistas Jekabpilsi tugeva neljanda veerandaja toel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadam
Pärnu Sadam Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti-Läti Korvpalliliigas alistas Pärnu Sadam koduväljakul 76:67 Jekabpilsi meeskonna. 

Võõrustajad läksid kohtumist 5:0 juhtima ning avaveerandi lõpus oldi juba 19:11 peal. Jekabpils vastas aga 8:1 spurdiga, vähendades vahe minimaalseks. Pärnu hakkas uuesti eest ära minema Norman Rüütsalu ja Karl-Martin Kase korvide toel, kuid külalised suutsid ikkagi mängus püsida. Seisult 26:22 tegi Jekabpils järjekordse spurdi - sel korral 7:2 - ning esimest korda ka juhiti 29:28. Veerandaja viimastel minutitel tabasid Jurijs Aleksejevs, Verners Kohs ja Rainers Hermanovskis kordamööda viskeid, viies Jekabpilsi poolajaks 39:35 ette.

Pärast poolajapausi olid endiselt külalised domineerivamad ja nelja minuti möödudes mindi 49:38 juhtima. Pärnu sai seejärel kaitse pidama, lastes vastasel ülejäänud ajaga vaid kaks punkti visata ning ise saadi kirja kümme silma. Otsustav neljandik algas nii endiselt Jekabpilsi 51:48 eduseisust, kuid esimesel rünnakul tabas kaugviske Saimon Sutt ja viigistas seisu. Head hoogu jätkanud kodumeeskond juhtis kuue minuti möödudes 68:58. Viimase minuti eel oli pärnakate edu 12-punktiline ja sellega võitjas enam küsimust polnud.

Demetre Rivers tõi Pärnu kasuks 21 punkti. Mihkel Kirves tegi 14 punkti ja 10 lauapalliga kaksikduubli, Saimon Sutt lisas 13 ning Karl-Martin Kask 10 silma. Henri Wade-Chatman toetas omasid 8 punkti, 7 lauapalli ja koguni 13 korvisööduga.

Jekabpilsi parimaks kerkis Jurijs Aleksejevs, kelle nimele jäi 18 punkti ja 12 lauapalli. Edgars Stelmahers tõi 13 silma, võrdselt 10 punkti lisasid Rainers Hermanovskis ning Rodrigo Bumeisters.

«Väga raskelt tulnud mäng, mis poleks tohtinud olla nii raske. Vahe oleks pidanud kõvasti suurem olema. Tänane kaitse, mis vastane pakkus, oli võta ja viska vabalt peale. Kui eksid, siis hakkame aga väristama ja organisaeeritus kaobki ära. Maa-ala murdmine pole meile kerge. Jekabpilsi kaitse oli tegelikult umbkaitse - tuleb lihtsalt rahu säilitada ja kohti otsida. Sööda, sööda ja viska ning kui mööda viskad, siis lähed järgmine kord lähemale,» ütles Pärnu Sadama peatreener intervjuus.

«Korvi alt on üks mees meil veel puudu. Loodame, et jaanuaris on ta kohal. Teiste satside vastu on meil korvi all keeruline. (Riversist) mingit vaimustust pole, teeb kaitses ja lauavõitluses eksimusi ka palju. Vise on aga hea, joosta ja hüpata jõuab. Meeskondlikud asjad on vaja selgeks teha,» lisas Rannula.

Teises Eesti-Läti ühisliigas toimunud korviderohkes kohtumises alistas Riia VEF teise Läti meeskonna BK Ogre 111:108.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles