Kaunase Žalgiris võttis kodusaalis kuuekordse Euroliiga tšempioni skalbi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgiris.
Kaunase Žalgiris. Foto: Alkis Konstantinidis / REUTERS

Leedu korvpalli au ja uhkus Kaunase Žalgiris sai Euroliigas teise järjestikuse võidu, alistades kodusaalis Tel Avivi Maccabi 80:73.

15168 silmapaari ees peetud esimese poolaja kuue punktiga (39:33) võitnud Žalgiris teisel poolajal eduseisu kordagi ei loovutanud, kuigi kuuekordne Euroliiga tšempion Maccabi jõudis parimal juhul neljanda veerandaja alguses nelja punkti (59:55) kaugusele. Kui kahe päeva eest sai Žalgiris võõral väljakul keerulise neljapunktilise võidu Istanbuli Darussafaka üle, siis seekord tulid võidupunktid märksa lihtsamalt.

Žalgirise resultatiivseimaks kerkis 16 punkti visanud Arturas Milaknis, võrdselt 13 lisasid Edgaras Ulanovas ja Brandon Davies. Maccabi resultatiivseim ja üleplatsimees oli 20 silma kogunud Scottie Wilbekin.

Seitsme kaotuse kõrvale hooaja seitsmenda võidu saanud Žalgiris püsib play-off-koha konkurentsis. Maccabi sai nelja võidu kõrvale kümnenda kaotuse ja jätkab 16 meeskonna konkurentsis 14. kohal.

Mängudeõhtu esimeses lahingus sai Moskva oblasti Himki kodusaalis 85:84 jagu Darussafakast. Anthony Gilli ja Aleksei Švedita mänginud (mõlemad vigastatud) Himki resultatiivseimaks kerkis 19 punkti visanud Dee Bost. Darussafaka parimateks skooritegijateks tõusid Ray McCallum ja Michael Eric, kes mõlemad viskasid 13 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles