Cagliari peatreener karmist kaotusest: meie sisemine leek ei põlenud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolando Maran usub, et tänane kindel kaotus oli ühekordne juhus ja mehed näitavad edaspidi rohkem sisu.
Rolando Maran usub, et tänane kindel kaotus oli ühekordne juhus ja mehed näitavad edaspidi rohkem sisu. Foto: imago/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix

Ragnar Klavani koduklubi Cagliari kaotas täna Itaalia kõrgliigas veenvalt 1:3 Rooma Laziole. Peatreener Rolando Maran nägi kaotuses ohtralt põhjuseid, aga tunnistas, et ühegi taha neist pugeda ei saa.

«Me ei suutnud näidata oma tavapärast suhtumist ja kui sa ei lähe Lazio suguse meeskonna vastu mängima sajaprotsendilise keskendumisega, muutub kõik keeruliseks. Meil on veres hoobile hoobiga vastata, aga seda täna ei juhtunud. Mõistagi on viimased paar mängu meilt väga palju energiat röövinud ning meie stiil nõuab kirglikku ja aktiivset mängu. Aga meie pühendumus oli tänagi näha,» selgitas Maran klubi kodulehele.

«Me pidime hakkama saama mõnede mängijateta, aga see ei peaks olema vabanduseks ega isegi algkohaks mängu analüüsimisel. Me ei olnud piisavalt säravad ja kui meil ei põle seda sisemist leeki, mis tasandab oskuste vahet, ongi raske,» lisas peatreener. «Peame seda mängu võtma hüppelauana ja alustama nüüd ettevalmistust kolmapäevaseks matšiks Genoaga. Usun, et tänane mäng oli isoleeritud juhus, me peame oma vigu mõistma ja neist õppima järgmiseks kaheks mänguks, mis on meie jaoks väga olulised.»

Miks Ragnar Klavan täna pärast esimest poolaega 0:2 kaotusseisus välja vahetati, Maran ei põhjendanud. Küll aga andis Fox Sports Itaalia meie mehe sooritusele hävitava hinnangu – 4,5 punkti oli matši madalaim skoor. «Ta kannatas (ja mitte vähe) Joaqui Correra aktiivsuse all. Ründajat oli raske peatada ja ta sai sellega haruharva hakkama. Lazio murdis peaaegu alati läbi just tema poolelt leides sealt rünnakuteks rammusat pinda. Mida hetked edasi, seda närvilisemaks ta läks ja kasutas üha jõulisemaid võtteid, aga tulemus ei muutunud. Maran võttis ta vaheajal välja,» kirjutati meie mehe soorituse kokkuvõtteks.

26. detsembril kohtub Cagliari kodus Genoa ja 29. detsembril võõrsil Udinesega, kes on mõlemad nende lähirivaalideks. Otsepilti näitavad mängudest Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles