Balkani kvartett tahab võõrustada jalgpalli suurturniiri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria peaminister Boyko Borisov, Rumeenia peaminister Viorica Dancila, Serbia president Aleksandar Vucic ja Kreeka peaminister Alexis Tsipras tänasel tippkohtumisel.
Bulgaaria peaminister Boyko Borisov, Rumeenia peaminister Viorica Dancila, Serbia president Aleksandar Vucic ja Kreeka peaminister Alexis Tsipras tänasel tippkohtumisel. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Neli Balkani poolsaare riiki unistavad ühiselt kas 2028. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste või kaks aastat hiljem toimuva MMi korraldamisest. Kvarteti liikmeks ei ole sealjuures tänavusel MMil uhke hõbeda teeninud Horvaatiat.

Bulgaaria, Kreeka, Rumeenia ja Serbia riigijuhid leppisid täna Belgradis toimunud tippkohtumisel kokku komisjoni moodustamises, mis saaks omakorda panna kokku riikide ja nende jalgpalliliitude taotluse mõne jalgpalli suurturniiri võõrustamiseks.

Kreeka peaminister Alexis Tsipras kasutas just jalgpallimetafoori, et kirjeldada riikide vahel üha lähemaks muutuvaid koostöösidemeid: «Oleme kokku pannud väga hea meeskonna, kes on õppinud kombineerima, söötma, kaitsed hästi mängima – kaitsma iga riigi huvisid aga ka piirkonna, sest meil on ühiseid huve.»

Spordijutu lõpetuseks läks Kreeka riigipea jutuga korvpalli juurde: «Kui me kunagi peaksime looma korvpalli koondmeeskonna, võiksime olla NBAs kenasti konkurentsis, sest meil ja serblastel on erakordne korvpallitraditsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles