Vanglas istuvate Vene jalgpallurite süüdistust leevendati

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Mamajev trellide taga.
Pavel Mamajev trellide taga. Foto: Vladimir Astapkovitš/Sputnik/Scanpix

Venemaa jalgpallikoondislased Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev peavad küll pühad trellide taga veetma, aga Vene kohtuveskid jahvatamist ei jäta. Meestele süüks pandavat on mõne võrra leevendatud, kirjutab TASS.

Kokirin ja Mamajev istuvad praegu eeluurimisvanglas, sest peksid 7. oktoobril Moskvas pidutsedes ja purupurjus olekus kahte inimest. «Arstlik ekspertiis tuvastas, et kannatanud said kergelt viga, vigastuste tulemused olid lühiaegsed terviseprobleemid ja seetõttu on nende «peksmise» süüdistus muudetud «kergete kehavigastuste tekitamiseks».» selgitas Kokorini kaitsja Vjatšeslav Barik TASSile.

Formaalselt on tegu kergema süüdistusega. Reaalsuses aga meeste jaoks miski ei muutu: mõlema süüdistuse eest on maksimumkaristusena ette nähtud kuni kaks aastat vanglakaristust. Lisaks pannakse jalgpallureile süüks huligaanitsemist ja see on nende suurim kirstunael, sest kohtunik võib määrata süüdijäämisel kuni seitsmeaastase reaalse vangistuse.

8. oktoobril vahistatud Kokorin ja Mamajev on kohtu otsusega jäetud vahi alla kuni 8. veebruarini. Kokorin on Venemaa jalgpallikoondist esindanud 48 ja Mamajev 15 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles