Prognoos: Margus Hunt hakkab teenima senisest kaks korda rohkem

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (nr. 92)
Margus Hunt (nr. 92) Foto: Stacy Revere/AFP/Scanpix

Margus Hunt sõlmis 2017. aasta kevadel Indianapolis Coltsiga kaheaastase lepingu, kus tema palganumbriks märgiti neli miljonit dollarit ehk 3,5 miljonit eurot. Kaks head hooaega hiljem on põhjust eeldada, et Colts tahab eestlasega lepingut pikendada ja meie mehe sooritused lubavad küsida senisest tublisti kõrgemat tasu.

Coltsi fännileht Stampede Blue on Hundi kontrahti luubi alla võtnud. Kui NFLi hooaega on järgi jäänud veel kaks mängu, on Hunt olnud osaline kahes kolmandikus Coltsi kaitsesituatsioonides ja kolmandikus löögiolukordades, mis on kaitsemängijate kohta meeskonna teine näitajaid ehk Hunti usaldadatakse ja talle loodetakse. Lisaks Hundi heale statistikale valmistab ta oma jõu ja suure koguga pidevalt ründajatele probleeme ja seetõttu oleks üliüllatav, kui meie mehele uut lepingut ei pakutaks. (Mõnes teises NFLi klubis leiaks ta soovi kohal mängupaiga raudkindlalt)

Milline see olla võiks? Stampede Blue võrdles 31-aastase Hundi staatust teiste eakaaslastest kaitseliinimängijatega, kes hiljuti NFLis uue lepingu saanud, ja võttis arvesse Coltsi ametnike varasemat meelsust. Nõnda jõutakse järelduseni, et Colts pakub Hundile kaheaastast lepingupikendust, mille kogusumma oleks 7,2 miljonit eurot (ehk 3,6 miljonit hooaja peale).

Kolmandik summast oleks Hundile igal juhul garanteeritud. Ülejäänu tuleb tal välja teenida. Senised lepingud julgevad ennustada, et veidi vähem, kui järgmine kolmandik laekuks pangakontole juhul, kui Hunt saab hooajaks üles antava 52-mehelisse rivistusse ja viimased summad on seotud erinevate isiklike ja meeskondlike saavutustega.

Colts on teinud NFLis üle ootuste hooaja ja jahib kaks mängu enne hooaja lõppu veel piletit play-offi. Selleks tuleb ise homme alistada New York Giants ja nädal hiljem keerulisemas mängus Tennesse Titans ning loota, et Baltimore Ravens või Pittsburgh Steelers ühe mängu kaotab.

Hunt oli nädala algul hädas vigastusega, kuid meeskond andis teada, et ta on homme mänguvalmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles