Madridi Real krooniti taas maailma parimaks jalgpalliklubiks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Ramos (paremal) tähistamas väravat Daniel Ceballosega.
Sergio Ramos (paremal) tähistamas väravat Daniel Ceballosega. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Kolm aastat jutti on Madridi Reali jalgpallimeeskond võitnud UEFA Meistrite liiga ja kolm aastat jutti on oma ülemvõimu demonstreerimiseks võidetud talvel sinna otsa ka klubide maailmameistritiitel. Seekord alistus finaalis turniiri võõrustajariiki, Araabia Ühendemiraate esindav Al-Ain 4:1.

Mängu alustuseks evisid Reali kaitsjate lohakuse tõttu kahte head väravavõimalust ka Al-Aini mängijad, kuid niipea, kui aasta parim jalgpallur Luka Modric Reali 12 minutil ette viis, polnud tulemuses kahtlustki. Reali eest olid täpsed veel Marcos Llorente ja Sergio Ramos, kellele meeldib finaalides väravaid lüüa. Al-Aini eest skoorisid jaapanlane Tsukasa Shiotani ja Yahya Nader – viimane küll enda võrku.

Pronksikohtumine River Plate'i ja Kashima Antlersi vahel lõppes argentiinlaste 4:0 võiduga.

Reali jaoks on tegu nüüd neljanda klubide MM-tiitliga. Esimene tuli 2014. aastal. Barcelonal on teisena kirjas kolm esikohta (2009, 2011, 2015). 10  korda võitis tiitli Euroopa klubi, neli korda on tulnud meister Lõuna-Ameerikast ja rohkem tiitleid välja mängitud polegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles