Guardiola üllatuskaotusest: Palace’il oli kolm lööki raamidesse ja kolm väravat – see ongi jalgpall!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola
Pep Guardiola Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

​Liverpooli jalgpallimeeskonna šansid võita oma ajaloo esimene Premier League’i meistritiitel, said korralikult tuult purjedesse, sest nende lähim jälitaja Manchester City koperdas 18. voorus kodus 2:3 liigatabeli teises pooles paikneva Crystal Palace’i otsa. Peatreener Pep Guardiola selgitus tulemusele oli lihtne: selline jalgpall juba kord on.

City läks mängu 1:0 juhtima, kuid avastas end pool tundi hiljem 1:3 kaotusseisust. Viimase värava lõi vahetusest sekkunud Kevin de Bruyne 85. minutil.

«Alustasime päris viisakalt ja tekitasime võimalusi. Lõime ise ulmelise värava ja niipea, kui üle keskjoone jõudsid, lõid nad värava,» mõlgutas Guardiola mõtteid. «Kolmas värav … Me ei tohi niimoodi penalteid ära anda. Peame proovima neid vältida. Palace’il läks kolm lööki väravaraamidesse ja nad lõid kolm väravat. Jalgpall ongi selline.»

Lisaks de Bruynele alustas mängu pingilt ka ründetuus Sergio Aguero. Guardiola kaitses oma otsust anda oma staaridele lühem tööpäev: «Kui võidan, olen geenius, kui kaotan, pole midagi väärt. Ma ei tea, mis juhtunuks, kui Kevin või Sergio alustanuks.»

Liverpooli edu Premier League’i tipus on nüüd neli punkti. «Olukord on keeruline, aga me võitleme viimase sekundini. Oleme alles detsembris, proovime end koguda ja proovida taas mänge võita. Mänge on veel palju ees,» lubas City peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles