Kalev/Cramo konkurent palkas tipptreeneri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joan Plaza.
Joan Plaza. Foto: ERDEM SAHIN / EPA

Peterburi Zeniti korvpalliklubi andis Vassili Karasevile hundipassi ja määras uueks peatreeneriks suurte kogemustega Joan Plaza.

54-aastane hispaanlane Plaza on sellel sajandil töötanud Hispaania tippklubide Madridi Reali (2006-2009) ja Malaga Unicaja (2013-2018) peatreenerina. Enam kui kümne aasta eest nimetati ta Hispaania meistriliiga parimaks treeneriks. Hooajal 2012-13 tuli Kaunase Žalgiris tema juhendamisel Leedu meistriks, kuus hooaega varem Madridi Real Hispaania meistriks.

Peterburi Zenit hoiab Venemaa lahtistel meistrivõistlustel ehk VTB Ühisliigas viie võidu ja nelja kaotusega kuuendat kohta. Valitsev Eesti meister Kalev/Cramo paikneb viie võidu ja kuue kaotusega seitsmendal kohal.

Plaza debüteerib Peterburi Zeniti peatreenerina ilmselt esmaspäeval, kui kohtub võõral väljakul Moskva oblasti Himkiga. Esimene proovikivi on keeruline. Hooaja alguses sai Peterburi Zenit koduväljakul jagu ka Kalev/Cramost, kordusmäng peetakse 27. jaanuaril Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles