Slovakkia sai Nove Mestos kaksikvõidu, mitut suursoosikut saatis ebaõnn

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastasija Kuzmina.
Anastasija Kuzmina. Foto: Kerstin Joensson / AP / Scanpix

Tšehhis Nove Mestos peetud laskesuusatamise MK-etapil võitis naiste ühisstardist sõidu slovakitar Anastasija Kuzmina. Tiirudes kaks möödalasku teinud Kuzmina edestas samuti kaks korda eksinud kaasmaalannat Paulina Fialkovat 12,1 sekundiga.

Kolmanda koha sai prantslanna Anais Chevalier, kes kaotas võitjale 13,3 sekundit. Seejuures vääratas Chevalier tiirudes koguni kolm korda. Neljanda kohaga pidi leppima MK-sarja üldliider Dorothea Wierer, kuigi itaallanna tegi vaid ühe möödalasu. Kuzminale kaotas ta lõpuks 20,1 sekundit. 

Järjekordselt ebaõnnestus võistlus täielikult soomlannal Kaisa Mäkäräinenil. Nove Mesto sprindis alles 58. ja jälitussõidus 36. koha saanud Mäkäräinen tegi ka nüüd suisa kuus möödalasku ning lõpetas 27. kohal. Eile ja üleeile võidutsenud norralana Marte Olsbu Røiseland vääratas viiel korral ja pidi leppima 13. kohaga, kaotades võitjale ligi poolteist minutit.

MK-sari jätkub pärast aastavahetust 10.-12. jaanuaril Oberhofis peetava etapiga. Naistest on MK-sarja üldliidril Wiereril 47-punktiline edu Fialkova ees, kolmas on itaallanna Lisa Vittozzi ja neljas MK-sarja tiitlikaitsja Mäkäräinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles