Spurs ja Everton saatsid Inglismaa kõrgliiga fännid jõululauda tenniseskooriga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tottenham lõi Evertonile koguni kuus väravat.
Tottenham lõi Evertonile koguni kuus väravat. Foto: Anthony Devlin / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas pani viimases mängus enne jõulupühi väravapeo püsti Tottenham Hotspur, alistades võõrsil Evertoni tenniserubiiki sobiva seisuga 6:2.

Väravatearve avas seejuures Everton, sest 21. minutil oli kodupubliku rõõmuks täpne Theo Walcott. Peotuju jagus aga vaid kuueks minutiks, siis eksis jämedalt Evertoni väravavaht Jordan Pickford ja Heung-min Son viigistas. Ehmatusest üle saanud Spurs läks poolajapausile juba 3:1 eduseisus, sest skoori tegid ka Dele Alli ja Harry Kane.

Kohe teise poolaja alguses lõi Christian Eriksen külaliste neljandagi värava, ent kolm minutit hiljem vähendas Gylfi Sigurdsson kaotusseisu uuesti kaheväravaliseks. Viimane sõna jäi siiski Spursile, sest Son lõi esmalt ise 5:2 ja andis siis söödu Kane'ile, kes vormistas lõppskooriks 6:2.

Seejuures on Kane nüüd löönud Evertonile neljas viimases omavahelises mängus alati kaks väravat. Viimati suutis seda Liverpooli särki kandnud Michael Owen aastatel 1998-2001 Newcastle'i vastu. Tänavusel hooajal on Kane'il kirjas 11 väravat, sama palju on skoori teinud ka Mohamed Salah. Väravaküttide tabelit juhib aga 12 tabamusega Arsenali edurivimees Pierre-Emerick Aubameyang.

Inglismaa kõrgliiga jätkab mängudega juba traditsiooniliselt teisel jõulupühal ehk 26. detsembril, kui peetakse koguni üheksa kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles