Valga-Valka ei jätnud tabeli punasele laternale mingit võimalust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka korvpallimeeskond kaotas Eesti - Läti ühisliigas koduväljakul 67:90 BK Jurmalale.
Valga-Valka korvpallimeeskond kaotas Eesti - Läti ühisliigas koduväljakul 67:90 BK Jurmalale. Foto: Arvo Meeks

Eesti-Läti korvpalliliigas teenis hooaja kolmanda võidu Valga-Valka meeskond, alistades võõrsil Jekabpilsi skooriga 79:61.

Kodumeeskond läks Ricards Daniels Vanagsi kolmepunktiviskest juhtima, aga edasi sammus Valga-Valka/Maks&Moorits eest ära ning veerandaja keskpaigas oldi 15:8 ees. Seisult 22:14 algasid järgmised kümme minutit ja Clayton Wilson, Elvis Endzelsi ning Carl Anthony Montgomery abiga juhtisid külalised peagi 29:15. Jekabpils suutis siiski raskete visete abil mängus püsida ja poolajaks vahe 11 punktile vähendada.

Võõrustajatel oli raskusi Stephen Browni takistamisega, kes oli täpne nii korvi alt kui ka kaugvisetel. Dashawn King tabas kolmanda veerandaja viimasel minutil kolmepunktiviske ning vabavisked realiseeris ka Martin Jurtom, millega oli Valga-Valka juba 18-punktilises eduseisus.

Verners Kohsi ning Jurijs Aleksejevsi eestvedamisel õnnestus Jekabpilsil viimase neljandiku alguses vahe kümnele silmale vähendada ning Rainers Hermanovskise lähiviskega oli kaotusseis vaid 57:65. Brown oli aga kahel korral kaugelt täpne ja tema edukad läbimurded viisid Valga-Valka 1.58 enne lõppu 77:59 juhtima. Sellega võitjas enam kahtlust polnud.

Stephen Brown tõi Valga-Valka kasuks 27 punkti, 3 lauapalli, 4 korvisöötu ja tegi ka 5 vaheltlõiget. Dashawn King lisas 10, Timo Eichfuss 9 ning Kristen Meister 7 punkti. Võrdselt 6 silma said kirja Clayton Wilson ja Carl Anthony Montgomery, kellest viimane sai kätte 8 lauapalli. Meeskond tabas kaugviskeid seejuures 13/32.

Jekabpilsi poolelt viskas Verners Kohs samuti 27 punkti ja võttis ka 7 lauapalli. 16 punkti ning 10 lauapalli tõi Jurijs Aleksejevs.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub kolmapäeval, 26. detsembril, kui vastamisi lähevad Riia VEF ning Pärnu Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles