Hundi ja Coltsi saatus on endi kätes - viimase mängu võit tagab koha play-offis

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt ahistamas New York Giantsi mängujuhti Eli Manningut.
Margus Hunt ahistamas New York Giantsi mängujuhti Eli Manningut. Foto: Brian Spurlock/USA Today Sports/Scanpix

Indianapolis Colts alistas ameerika jalgpalli profiliigas NFL New York Giantsi 28:27. Et hiljem kaotas Pittsburgh Steelers 28:31 New Orleans Saintsile, on Coltsi seis lihtne: kui viimases mängus Tennessee Titans alistatakse, jõutakse igal juhul play-offi ehk NFLi 12 parima meeskonna sekka.

Colts jäi niru hooaja teinud Giantsi vastu ootamatult avaveerandil 0:14 kaotusseisu ja seetõttu oldi terve matši tagaajaja rollis. Isegi, kui võõrustajad lõpuks oma mängu käima said, ei andnud Giants oma soorituses järgi ja igale Coltsi punktisaagile oli neil vastus olemas – küll veidi kasinam, kuid see hoidis neid liidrikohal.

Colts haaras kohtumises juhtohjad alles oma päris viimasel rünnakul, kui Andrew Lucki ühelt meetrilt teele saadetud söödu püüdis 55 sekundit enne lõpuvile kõlamist väravaalas kinni Chester Rogers. NFLi ajaloo kõige resultatiivseim mängija, viimast nädalat 45-aastane lööja Adam Vinatieri lisapunktiüritusel ei eksinud ja see tõi Coltsile aasta viimases kodumängus 28:27 võidu.

Margus Hundil oli statistiliselt taas tagasihoidlik mäng: tema arvele jäi üks palliga vastase peatamine ning üks palli ära söötnud mängujuhi rappimine. Samas kustutati mitmed tema sooritused statistikast kohtunike poolt teistele mängijatele määratud karistuste tõttu.

Vaevalt pool tundi pärast Coltsi ja Giantsi mängu lõppu algas lahing New Orleansis. Üles-alla kulgenud ja ohtralt draamat pakkunud matši võitis lõpuks kodumeeskond Giants ning Steelers langes mutta - play-offi pileti jahil Coltsi selja taha. See tähendab, et Coltsi seis on järgmise nädala viimase mängu eel lihtne: kui Titans võõrsil alistatakse, jätkub hooaeg ka uuel aastal, kui kaotatakse, veedetakse aastavahetus juba puhkusel.

Colts play-offis – stsenaariumid viimaseks mängunädalaks

Colts peab ise igal juhul Titansi alistama, muidu jääb play-offi uks neile suletuks. Teiste mängude tulemustest oleneb aga, kellega ja kus esimeses ringis kohtutakse.

1) Kui Houston Texans kaotab Jacksonville Jaguarsile ja Baltimore Ravens ei võida Cleveland Brownsi, võidab Colts divisjoni ja kohtub play-offis koduväljakul Texansiga.

2) Kui Houston Texans võidab Jaguarsi, kohtub Colts Texansiga võõrsil.

3) Halvim juhus oleks, kui Texans kaotab Jaguarsile, aga Ravens võidab Brownsi. Sellisel juhul võidaks Colts küll divisjoni, mis annaks play-offi avamänguks koduväljakueelise, kuid seda tuleks kaitsta Los Angeles Chargersi vastu, kes olnud tänavu paremas hoos kui Texans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles