Kes on F1-ajaloo kõige paremini jõulupühadega sobiv sõitja? Muidugi karjääri jooksul neli F1-punkti teeninud sakslane

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii lõppes Christian Danneri debüüt F1-sarjas, 1985. aasta Belgia GP. Kokku jõudis sakslane MM-sarjas punktidele vaid kahel etapil, sealjuures parim tulemus oli 1989 USA GP neljas koht.
Nii lõppes Christian Danneri debüüt F1-sarjas, 1985. aasta Belgia GP. Kokku jõudis sakslane MM-sarjas punktidele vaid kahel etapil, sealjuures parim tulemus oli 1989 USA GP neljas koht. Foto: christian-danner.net

F1-karjääris 47 GP-nädalavahetusel osalenud ja kokku neli punkti teeninud Christian Danner on õige jõulumees, kuigi seda sidet on esialgu raske näha, selgitab Motorsport Weeki veergudel Joe Saward.

Ei, põhjus pole kuidagi seotud tema sünniajaga – tänapäeval RTLis vormelieksperdina töötav sakslane tähistas oma 60. sünnipäeva 4. aprillil.

Seos peitub hoopis aastas 1985, mil sakslane võitis Briti meeskonna BS Automotive ridades Formula 3000 (tänapäeva ekvivalent võiks olla F2) sarja. Inglastest mehaanikud otsustasid, et sakslane vajab üht korralikku kohalikku hüüdnime ja nõnda sai Christian Dannerist Christmas Dinner ehk maakeeli Jõululõuna.

Kes arvab, et see ammune totter hüüdnimi ei saa kuidagi olla läbi aastakümnendite säilinud, eksib. Näiteks andis Danner oma hääle Saksa versioonile animafilmist «Autod 2», kus tema tegelaskuju nimeks oli Chris Dinner.

Inglise keele oskajad saavad Dinneri, vabandust, Danneri elu ja karjääri kohta lähemalt lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles