Hundil ja Coltsi ajalooline saavutus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indianapolis Coltsi ründemängijad. Keskel mängujuht Andrew Luck.
Indianapolis Coltsi ründemängijad. Keskel mängujuht Andrew Luck. Foto: Andy Lyons/AFP/Scanpix

Indianapolis Colts alustas ameerika jalgpalli profiliigas NFL hooaega masendavalt, võites esimesest kuuest mängust vaid ühe. Järgnevast kümnest võideti aga suisa üheksa, sealjuures täna varahommikul Tennesse Titans 33:17, ja alles kolmandat korda NFLi ajaloos pääses suvel nõnda kehvalt mänginud klubi play-offi.

Varasemalt on vaid kaks meeskonda alustanud aastat ühe võidu ja viie kaotusega, aga ikkagi kuidagi end play-offi vinnanud. 1970. aastal sai sellega hakkama Cincinnati Bengals, kes toonase 14-mängulise hooaja peale kaotas allesjäänud matšidest ühe ja võitis seitse, millega võideti Cleveland Brownsi ees ühe võiduga divisjon. Play-offis saadi aga 0:17 nuuti toona veel Baltimore’is mänginud Coltsilt.

Veelgi muljetavaldavam oli Kansas City Chiefsi hooajale uue elu sisse puhumine. 2015. aastal võideti pärast eelmainitud kehva algust kõik kümme järele jäänud mängu. Divisjoni esikohaks sellest siiski ei piisanud, sest Denver Broncos võitis toona põhihooajal 12 mängu. Seega pidi Chiefs alustama play-offi avaringist, kus tümitati 30:0 Houston Texansit. Järgmiseks mänguks Chiefsil aga auru ei jätkunud ja 20:27 kaotati New England Patriotsile.

Margus Hundi koduklubi Colts kohtub play-offi avamängus juba tuleval laupäeval Eesti aja järgi 23.35 võõrsil Houston Texansiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles