Wozniacki aasta taanlaseks? Minister: me ei saa seda lubada! (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki Foto: Edgar Su / REUTERS

Faktis, et maailma kolmanda reketi Caroline Wozniacki hooaeg oli väga hea, ei saa keegi kahelda. Küll aga tekitab poleemikat, kas Wozniacki on ikka õige inimene saamaks Taani aasta inimeseks. Eriti tuliselt vaidleb Taani vanima ajalehe Berlingske Tidende välja antava auhinna vastu endine kultuuriminister Bertel Haarder.

Haarder, kes kuulub ka auhinnakomiteesse, ei tahaks, et poola juurtega Wozniacki auhinna teeniks, sest lisaks oma päritolule pole Wozniacki ka Taanile truu – ta elab Monacos. «Kuna ta Taanile makse ei maksa, ei näe ma talle auhinna andmises põhjust,» rääkis Haarder intervjuus ajalehele.

Taoline avaldus tekitas Taanis aga kõva kriitikat ning paljud tõttasid Wozniacki kaitsele.

«Caroline on Taani au ja uhkus ning meie riigi suurepärane saadik,» oli tema poolt investeerimispanga Saxo Bank endine direktor Lars Seier Christensen.

Austraalia lahtistel tiitlit kaitsev Wozniacki ise ei lase end aga sellest häirida ning valmistub hooaja esimeseks turniiriks Miamis. Oktoobris avaldas tennisist, et teda vaevab reumatoidartriit, mille tõttu muutuvad tema liigesed jäigaks ja valusaks.

Tema vend Patrik Wozniacki kinnitas Ekstrabladetile, et ravi on talvel vilja kandnud ning õde on vormis. «Tundub, et tal on head rohud, mis aitavad valu leevendada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles