Maailmarekordi püstitanud jooksja saladus: õlu ja taco!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Camille Herron
Camille Herron Foto: Clint Green / iRunFar

«Paar ringi kõndisin, jõin õlut ja sõin Taco Belli,» rääkis 37-aastane ultrajooksja Camille Herron, kes jooksis ühe ööpäeva jooksul 665 ja pool staadioniringi ehk üle 262 kilomeetri. Antud tulemus tähistab ka maailmarekordit.

Ameeriklanna püstitas teisegi maailmarekordi kui läbis esimesed 100 miili ehk 161 kilomeetrit maailma kiireima ajaga ehk 13 tunni ja 25 minutiga. Seda kõike tegi ta omapärase taktikaga: raskel hetkel võttis ta tempo maha, kõndis veidi, rüüpas õlut ning sõi tacosid. Varuks oli veel ka kokakoola ja ingveriõlu.

«Tundsin, et olen kui zombi, nagu oleksin transis,» meenutas ta BBC-le.

«Ma jooksin sellist distantsi esimest korda, kuid tundus nagu mu vaim võtaks mu jalad üle. Inimesed mu ümber peatusid, et oksendada, jooksid tualetti, mina olin aga õnnelik inimene. Kõikidelt piltidelt on näha, et naeratan!»

Naeratus ei kadunud tema näolt ka siis, kui ta väsimusest finišis kokku vajus ning teda ratastoolis ringi sõidutati. Herron kulutas jooksuga 10 000 kilokalorit, ühtlasi jooksis ta ribadeks kolm paari jooksujalatseid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles