Venelased proovivad uue keelu hirmus oma nahka päästa

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiministr Pavel Kolobkov
Venemaa spordiministr Pavel Kolobkov Foto: Vladimir Gerdo / Vladimir Gerdo/TASS

Venemaa antidopinguagentuuri (RUSADA) ähvardab taas tegevuse peatamine, sest maailma antidopinguagentuurile (WADA) ei tagatud Moskva antidopingulaboris täielikku ligipääsu. Venemaa spordiministri Pavel Kolobkovi sõnul on WADA siiski iga kell andmeid võtma teretulnud, vahendab Ria.

«Meie meeskond ei saanud ülesannet lõpule viia,» teatas WADA. «Venelased nõudsid, et meie meeskonna varustus, mida kasutatakse andmete saamiseks, peab olema sertifitseeritud ka Venemaa seaduste kohaselt. Sellest polnud meie esialgsel kohtumisel 28. novembril sõnagi juttu.»

Nüüd teatas Kolobkov, et Venemaa on valmis eksperte uuesti vastu võtma ning Moskva antidopingulabori andmeid täismahus edastama. Seda siiski mitte originaalidena, vaid koopiatena. «See on unikaalne võimalus, varem poleks sellist võimalust neiel antudki,» rääkis Kolobkov telekanalile Rossija24.

«Suhtleme WADA-ga. Olen kindel, et leiame ühise keele,» kinnitas Kolobkov ning lisas, et täpsustada on vaja veel vaid mõned protseduuride tehnilised detailid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles