Spordiajakirjanike valik: Tänak – Järveoja saavutasid ülivõimsa võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: - / EPA

27. detsembri õhtul toimuval galal «Spordiaasta tähed 2018» selguvad tänavused Kristjanite võitjad. Nagu reeglid ette näevad, vormub lõpptulemus kolmest hääletusest – rahvas, spordiorganisatsioonid ja spordiajakirjanikud, kellest viimase tulemused selgusid eelmisel nädalal.

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi (ESAS) hääletusel osales 49 seltsi liiget. Aasta võistkonna kategoorias pälvisid punkte kuus kooslust. Selgituseks: iga hääletaja reastas enda sedelil esikolmiku, kes pälvisid vastavalt kolm, kaks ja ühe punkti.

Ülivõimsa võidu saavutas autoralli MM-sarjas kolmanda koha võitnud ekipaaž Ott Tänak – Martin Järveoja, kes kogusid 139 punkti 147-st võimalikust. Kõigil ankeetidel, kus Tänak – Järveoja polnud kantud võitja lahtrisse, oli seal 2019. aasta EM-finaalturniirile kvalifitseerunud ja Euroopa Kuldliigas esikoha võitnud Eesti meeste võrkpallikoondis, kes kogus 83 punkti.

Selge kolmanda koha pälvis Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud Eesti epeenaiskond 52 punktiga Neljandad olid võistlustantsijad Konstantin Gorodilov – Dominika Bergmannova ning viiendat kohta jagasid Eesti curlingunaiskond ja Nõmme Kalju jalgpallimeeskond.

EOK poolt ametlikeks kandidaatideks nimetatud kuuest võistkonnast ei saanud spordiajakirjanikelt ainsatki punkti avamerepurjetamise jaht Olympic.

ESASi 2018. aasta parima võistkonna hääletuse tulemused:

1. Ott Tänak - Martin Järveoja 139 punkti (43 esikohta)

2. Võrkpallimeeskond 83 punkti (6 esikohta)

3. Epeenaiskond 52 punkti

4. Konstantin Gorodilov - Dominika Bergmannova 16 punkti

5. Nõmme Kalju jalgpallimeeskond 2 punkti

5. Curlingunaiskond 2 punkti

Vaata SIIT, kuidas ESASi liikmed oma hääletussedelid täitsid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles