Erkmaa KK võitis koduse EYBLi etapi

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa KK mängijad (sinises).
Erkmaa KK mängijad (sinises). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tartus pühapäeval lõppenud kuni 14-aastaste poiste Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) turniiril saavutas täisedu viie võiduga esikoha Erkmaa Korvpallikooli meeskond.

Otsustavas lahingus alistati 67:36 (poolaeg 35:24) BS Liepaja. Lätlaste päralt jäi seega nelja võiduga teine koht.

Meeskondlikult tegutsenud Erkmaa KK parimad olid viimases kohtumises Tom Kaldre 16 punkti ja 8 lauapalliga, kõik kolm kaugviset tabanud Hugo Erkmaa 15 punkti ja 6 lauapalliga ning Greg Kirsimäe 10 punktiga. Lätlastele tõi Karlis Grigaluns 25 punkti ehk sisuliselt suurema osa oma meeskonna skoorist.

Kolmanda koha saavutas nn surnud ringiga Minski BC Mestšerjakova, kes kogus koos BC Runa/Yaškin S.A. (Moskva/Veliki Novgorod) ja Sankt-Peterburg Frunzeskaja meeskonnaga lõpuks võrdselt kolm võitu, kuid edestas konkurente tänu paremale korvide vahele. Neljas oli BC Runa/Yaškin S.A. ja viies Sankt-Peterburg Frunzeskaja.

Kuues koht kuulus teisele Eesti meeskonnale, ühe võidu saanud BC Tallinnale, seitsmes oli samuti ühe võiduga BS Belgorod Venemaalt ja kaheksas kõik viis kohtumist kaotanud BC Minsk-2006.

EYBLi avaetapi sümboolsesse mängijateviisikusse valiti Anton Zaharov (BC Mestšerjakova), Aleksandr Sapronov (S-Peterburg Frunzeskaja), Carlos Jürgens, Tom Kaldre ja Hugo Erkmaa. Parima skooritegija auhinnaga pärjati Karlis Grigaluns (BS Liepaja), kelle kontosse jäi viie mänguga 134 punkti ehk keskmiselt 26,8 punkti ühe mängu kohta.

EYBLi Tartu etapi väärtuslikema palluri auhind kuulus aga Kaspar Erik Puusepale (Erkmaa KK).

Taaralinnas konkureerisid kaheksa meeskonda, ühtekokku alustasid aga pürgimist tulevaks hooajaks EYBLi 16-liikmelisse eliitdivisjoni 32 esindust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles