Paljud koondise põhimängijad jäävad aasta esimesest treeninglaagrist kõrvale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti joonemängija Hendrik Varul on üks palluritest, kes Eesti koondise Poola-laagrisse Thomas Sivertssoni juhiseid kuulama sõidab.
Põlva Serviti joonemängija Hendrik Varul on üks palluritest, kes Eesti koondise Poola-laagrisse Thomas Sivertssoni juhiseid kuulama sõidab. Foto: Helin Potter / Arhiiv

Peagi saabuv uus aasta algab Eesti meeste käsipallikoondisele töiselt, sest 3.-10. jaanuarini toimub treeninglaager Poolas ning mängitakse kaks sõprusmängu kohaliku B-koondisega. Eesti peatreener Thomas Sivertsson viib laagrisse 18 meest, kelle hulgas nii kogenuid pallureid kui esimest korda rahvusmeeskonda kuuluvaid noori.

Jaanuarikuine laager oli Eesti koondisel plaanis juba ammu, sest suve hakul palgatud uus peatreener soovis just võimalikult paljude palluritega pikemalt koos töötada, selmet mõnel detsembrilõpu rahvusvahelisel turniiril osaleda. Kõiki paremaid Balti mere äärses väikelinnas Wladyslawowos, Poola olümpiaettevalmistuskeskuses toimuvasse laagrisse kokku ei tooda.

Vigastused jätavad kõrvale Mait Patraili, Henri Sillaste ja ilmselt ka Karl Toomi, mitme kogenud palluriga oli kokkulepe, et nood saavad puhkust. Nii puuduvad laagrist Dener Jaanimaa, Marius Aleksejev, Eston Varusk ja Kristjan Muuga. Muudel põhjustel jäid eemale Andris Celminš, Tõnis Kase, Ardo Puna ja Sten Maasalu.

«Algusest peale oli selge, et kõiki pallureid me kokku ei saa. Oli loogiline anda Dener Jaanimaale puhkust, sest ta mängib igas kohtumises Saksamaal 50-60 minutit ning kogenud mängijana sobitub meie süsteemi kindlasti lihtsamalt. Karl Toomi osas olen veel ootaval seisukohal ning loodan, et ta taastub pöidlavigastusest ja ühineb meiega,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson.

«Sügisel enne esimesi MM-valikmänge sain meeskonnaga koos olla vaid kolm päeva ja nüüd on hea võimalus astuda paar sammu tagasi ning teha vajalikku ettevalmistavat tööd. Saame vaadata, mida toona õppisime ja seda kinnistada. Samal eesmärgil on tähtsad ka kaks mängu Poola B-koondisega,» hindas 53-aastane rootslane.

Põhimeestega mehitatud joonemängija ja mängujuhi positsioonidele kavatseb Sivertsson eraldi keskenduda. «Peamised kaitsemehed on kohal ja nii saame selles osas vaadata isegi kevadiste Läti-mängude suunas. Lisaks soovime individuaalseid oskusi arendada, sest paljud laagrisse tulijad on alles oma mängijatee alguses,» sõnas Sivertsson.

«Ootan põnevusega võimalust noortega treenida ja seeläbi Eesti käsipalli tuleviku nimel tööd teha,» lisas Sivertsson, kelle käe all saavad esmased rahvusmeeskonna tuleristsed Armis Priskus, Mathias Rebane ja alles 17-aastane David Mamporia ning varem vaid põgusalt A-koondise õhku nuusutanud 18-aastased Vahur Oolup, Markus Viitkar ja Alfred Timmo.

Eesti koondis Poola-laagriks ja treeningmängudeks: Rasmus Ots (Bergischer HC), Hendrik Varul, Henri Hiiend, Alfred Timmo, Martin Grištsuk (kõik Põlva Serviti), Armis Priskus, Markus Viitkar, Robin Oberg (kõik HC Tallinn), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (Schwerini Mecklenburger Stiere), Jürgen Rooba (HIF Karlskrona), Karl Roosna (HSG Krefeld), Mathias Rebane (Põlva Coop), Kaspar Lees, David Mamporia (mõl. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Kristo Voika (TSG Söflingen), Vahur Oolup (SK Tapa), Ott Varik (Siuntio IF) ning paranedes ka Karl Toom (TV Emsdetten).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles