Kalev/Cramo täiendas ridu veel ühe NBAs mänginud korvpalluriga

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Wroten (palliga)
Tony Wroten (palliga) Foto: John Raoux / AP

BC Kalev/Cramo meeskonnaga liitub 25-aastane tagamängija Tony Wroten jr, kes on mänginud mitu hooaega NBAs.

198 cm pikkune mängumees, kes suudab täita mõlemat tagamängija positsiooni, paistis USAs silma juba keskkooli ajal ning teda peeti oma aastakäigus top3 tagameheks. Kolledžikorvpalli mängis Wroten ühe aasta Washingtonis ning kogus seal keskmiselt 16 punkti, 5 lauapalli ja 3,7 korvisöötu, vahendab Kalev/Cramo koduleht.

Ülikooli mängumees pikemaks peatuma ei jäänud ja andis pärast ühte hooaega oma nime üles NBA draftis, kus ta valiti Memphis Grizzliesi poolt 25. valikuna. Debüüthooajal NBAs Wroten Memphises läbimurdevõimalust ei saanud, kui mängis vaid 35 kohtumist, keskmiselt 7,8 minutit.

2013/14 hooaja eel vahetati Wroten Philadelphia 76ersisse, kus ta alustas kohe võimsalt – oma esimeses mängus algviisiklasena kogus mees Houston Rocketsi vastu kolmikduubli. Kui esimesel Philadelphia hooajal jäid tema keskmisteks näitajateks 13 punkti, 3,2 lauapalli ja 3 söötu, siis aasta hiljem alustas ta hooaega veel võimsamalt – 30 mänguga keskmiselt 16,9 silma, 5,2 söötu, 2,9 lauapalli ja 1,6 vaheltlõiget mängus.

Kahjuks vigastas mängumees raskelt põlvesidemeid ning käis 2015. aasta jaanuaris operatsioonil. Pärast traumast taastumist tegi Wroten Philadelphia eest 2015/16 hooajal küll veel kaasa 8 kohtumises, kuid 2015. aasta 24. detsembril ehk jõuluajal lasti mees klubist vabaks.

Seejärel on alles 25-aastane tagamees üritanud naasta NBAsse läbi sealse tütarliiga. Kalev/Cramo saab olema tema jaoks esimeseks kogemuseks Euroopa korvpallis.

Wroten tuleb Kalev/Cramosse ühe kuu pikkuse katseajaga ning peaks tiimi juurde jõudma 2. jaanuaril. Seejuures on tegemist äsja Cramosse palgatud suure ääre Arnett Moultrie meeskonnakaaslasega Philadelphia päevilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles