Šmigun-Vähi: saan Ott Tänakuga välismaal uhkeldada (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi andis eile üle aasta meessportlase Kristjani odaviskajale Magnus Kirdile. Aasta sportlase tiitel pole endisele suusatähele sugugi mitte võõras, sest auhinna on ta koju viinud suisa kaheksal korral.

«Mida iganes sa elus teed ja kui sa teed seda veel sellises väikeses riigis, siis on tunnustus hästi meeldiv,» ütles Šmigun-Vähi aasta sportlase valimise olulisuse kohta. «See üritus on nii glamuurne ja äge, et isegi mõtlen, et oleks võinud veel sporti edasi teha. Siin on tõesti suur au olla.»

Šmigun-Vähi sõnul ei mõtle sportlased otseselt Kristjani võitmisele, see on nende tööle lihtsalt meeldiv boonus. «Kui sa oled sportlane, siis sa ei mõtle sellele, et saada aasta sportlase tiitlit. Mõeldakse sellele, kuidas maailmas tippu jõuda. See on esmatähtis. Kui sellega kaasneb aasta sportlase auhind, siis on see igatepidi äge.»

Kuid milline spordihetk oli Šmigun-Vähi jaoks lõppeva aasta meeldejäävaim? «Mind on tõeliselt rõõmustanud Saskia. Olen samuti õnnelik Ott Tänaku üle, saan temaga igal pool välismaal käies uhkeldada. Magnus Kirt on ka ülimalt tubli olnud. Neid on nii palju - Kelly ja Anett.. see seltskond on äge, meil on kellele pöialt hoida.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles