Talispordiblogi: Klæbo alustas karjääri esimest Tour de Skid võiduga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo Foto: FREDRIK VARFJELL / imago/Bildbyran

Rahvusvaheline Suusaliit FIS hoiab sportlased aastavahetusel kodunt eemal, sest kavas on kaks nimekat võistlust. Täna sai alguse nii murdmaasuusatajate Tour de Ski kui ka suusahüppajate Nelja hüppemäe turnee. Paraku ei toonud spordipäev eestlastele rõõmusõnumeid - murdmaasuusatajad jäid punktideta ning Martti Nõmme loobus startimast.

Toblachis ei suutnud ükski eestlane - Karel Tammjärv, Marko Kilp ja Raido Ränkel vabatehnikasprindis 105 mehe seas veerandfinaali pääseda. Eestlaste parimana sai Tammjärv 44. koha, Kilp oli 55. (tema selja taga Kanadat esindav eestlane Len Väljas!) ning Ränkel 59.

Naiste sprindivõistluse võitis domineeriva sõiduga rootslanna Stina Nilsson. See oli talle tänavuse hooaja teine sprindietapi võit. Kaksikvõidu kindlustas rootslannadele Ida Ingemarsdotter (+3,0), kolmas oli ameeriklanna Jessica Diggins (+3,07)

Meestest alustas Johannes Høsflot Klæbo karjääri esimest Tour de Skid võiduga. Teise koha võtab prantslane Richard Jouve (+0,34), kolmas on samuti prantslane Lucas Chanavat (+0,39).

Naiste sprindi finaal: 1. Nilsson (Rootsi), 2. Ingemarsdotter (Rootsi, +3,0), 3 Diggins (USA, +3,07), 4. Belorukova (Venemaa, +3,16), 5. Sömskar (Rootsi, +3,26), 6. Bjornsen (USA, +3,40)

Meeste sprindi finaal: 1. Klæbo (Norra), 2. Jouve (Prantsusmaa, +0,34), 3. Chanavat (Prantsusmaa, +0,39), 4. Skar (Norra, +0,76), 5. Iversen (Norra (+1,67), 6. Bolšunuvo (Venemaa, +3,17)

Suusahüpete Nelja hüppemäe turneel tegi eestlane Martti Nõmme kaasa küll mõlemad proovihüpped, ent kvalifikatsioonihüppeks enam torni ei roninud. 

Tour de Ski lõppakord, traditsiooniline lõputõus on kavas 6. jaanuaril. Ükski eestlane seda ei näe, sest võistlus jäetakse enne pooleli ja asutakse ette valmistuma koduseks Otepää MK-etapiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles