Kubica: Williams peakski minus kahtlema

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica on tagasi.
Robert Kubica on tagasi. Foto: XPB Images/Press Association Images/ScanPix

Roberti Kubica naaseb 2019. aastal pärast pikka pausi F1-sarja. Pärast ränka ralliõnnetust oma paremat kätt vaid osaliselt kasutada saav poolakas mõistab, miks tema võimekuses kaheldakse. «Kui ma oleksin tiimiboss, kõhkleksin samamoodi,» vahendab mehe öeldut Crash.net.

Tänavu oli Kubica ametis Williamsi testisõitjana, kuid kuna Lance Stroll liikus Force India/Racing Point meeskonda ja Sergei Sirotkin ei suutnud tiimi soovitud taset näidata, ootab Kubicat ees ülendamine.

«See aasta oli väga kasulik. Ma mäletan, et ütlesin esimesel kohtumisel: «Kui teil on vähemadki kahtlused, siis me ei peaks seda tegema, sest rasketel aegadel oleks lihtne näidata näpuga minu käele. Ma tahan olla kindel, et teie olete veendunud, et saan sellega hakkama,»» meenutas Kubica. «Esiteks pean ise olema kindel, et seda suudan, selleks ma siin olengi, aga teiseks peab kogu meeskond olema veendunud, et ma saan tööga hakkama. Kui ma arvaksin, et ei suuda konkurentsivõimeliselt kiire olla, siis ma ei oleks siin.»

Kubica sõnul peab ta tihti vastama küsimustele, kuidas suudab vaatamata oma vigastustele maailma kuulsaimas võidusõidusarjas võistelda. «Ma tean, et seda on raske uskuda, aga Williams on seda näinud tänavu ja mina ise juba viimased 16-18 kuud, alates hetkest, kui ma Valencias vanemat Renault F1-autot testisin,» on karjääri jooksul ühe GP-etapi võitnud poolaka vastus.

Williamsi teiseks sõitjaks on uuel hooajal kollanokk George Russell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles