Coltsi eelmine mäng play-offis põhjustas NFLi ühe suurima skandaali

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pilt toonasest mängust tehti kolmandal veerandajal, kui Tom Brady (12) loobitavad pallid olid juba täis pumbatud
See pilt toonasest mängust tehti kolmandal veerandajal, kui Tom Brady (12) loobitavad pallid olid juba täis pumbatud Foto: Jim Rogash/AFP/Scanpix

Margus Hundi ja Indianapolis Coltsi hooaeg NFLis jätkub ka uuel aastal – Tennessee Titansi 33:17 alistamisega kindlustati endale play-offis küllasõit Houston Texansile. Viimati mängis Colts play-offis 2015 jaanuaris, kui kaotati 7:45 New England Patriotsile. Spordifolklooris tuntakse seda skandaalset mängu nime all Deflategate.

NFLis peavad meeskonnad igale matšiks kaasa võtma oma pallid, mida rünnates kasutada. Mängus Coltsiga anti Patriotsi mängujuhile Tom Bradyle viskamiseks palle, mis polnud nõutud piirini täis pumbatud ja mida oli püüdjatel seetõttu kergem kätte saada. Pettus sai avalikuks, kui Colts lõikas ühe Brady söödu vahelt ja palli said katsuda Coltsi tähtsad ninad.

Kohtumise vaheajal võtsid kohtunikud Patriotsi pallid ette ja tuvastasid, et 11 pallist viies oli rõhk vähemalt 10 protsenti madalam reeglitega kehtestatud miinimumist. Kõik pallid pumbati täis, Patriots võitis teise poolaja 28:0 ja edenes Super Bowli, mis samuti võideti.

Skandaali peasüüdlaseks tembeldati üks Patriotsi abipersonali liige, kes jäi turvakaamerate lindile, kui käis pallidega poolteist minutit tualettruumis. Klubi trahviti miljoni dollariga ja jäeti ilma kahest drafti-valikust. Kuigi Brady eitas igasugust seost tühjade pallidega, sai temagi karistada: NFLi ajaloo edukaim mängujuht pidas uue hooaja algul neljamängulist võistluskeeldu.

Colts ja Patriots võivad tänavugi NFLi poolfinaalis vastakuti minna. Selleks peaks Colts alistama esmalt Texansi ja siis Kansas City Chiefsi, Patriots aga kas Los Angeles Chargersi või Baltimore Ravensi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles