Inglismaa kõrgliigaklubi palkas dopingukeelu alt vabanenud poolkaitsja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samir Nasri Sevilla särgis.
Samir Nasri Sevilla särgis. Foto: ANTONIO BRONIC / REUTERS / SCANPIX

West Ham Unitedi jalgpalliklubi lõi käed Prantsusmaa poolkaitsja Samir Nasriga, kes vabanes ühes aastavahetusega dopingukaristusest.

31-aastane Nasri on olnud klubita alates 31. jaanuarist, mil ta lahkus Türgi klubi Antalyaspori ridadest. Prantslasele määrati veenisisese ravi kasutamise eest küll 18-kuuline võistluskeeld, ent see rakendus osalt tagantjärgi ning alates tänasest ehk 1. jaanuarist võib ta taas väljakule joosta. Nii sõlmiski West Ham temaga lepingu hooaja lõpuni, mida klubil on õigus veel aasta võrra pikendada.

Aastatel 2008-11 Londoni Arsenalis ja seejärel kuni 2016. aastani Manchester Citys mänginud ning Inglismaa kõrgliigas üle 200 mängu pidanud Nasri võitis Cityga kaks liigatiitlit. Aastatel 2013-16 oli City peatreener seejuures just Manuel Pellegrini, kes on West Hami praegune juhendaja.

Pep Guardiola saabumisega langes Nasri treeneri soosingust ning siirdus laenule Sevillas. Seal sai ta 2016. aastal veenisiseselt mikrotoitaineid sisaldava steriilse vee kaudu 500 milliliitrit hüdraate, kuid see ületas WADA lubatud normi ning Nasrile määrati kuuekuuline mängukeeld. 2017. aasta veebruaris taotles Sevilla talle tagantjärgi erandluba, kuid taotlus lükati tagasi ning 2018. aasta augustis määras UEFA talle hoopis 18-kuulise keelu, mis hakkas kehtima tagantjärgi alates 2017. aasta 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles