Kui palju läheb autode lõhkumine vormel 1 võistkonnale maksma? Tiimiboss avaldas tõe

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisest romust uuesti auto tegemine ei ole just odav.
Sellisest romust uuesti auto tegemine ei ole just odav. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images / Scanpix

Kui autoga ringrajal võidu sõita, läheb ta vahel ikka natuke katki. Mõnikord on põhjuseks sõitja viga, teinekord kokkupõrge konkurendiga, kuid selge on, et tegu pole odava lõbuga. Ent kui palju raha iga avariiga ikkagi tuulde lendab? Toro Rosso vormel 1 tiimi boss Franz Tost oli nõus asjast avameelselt rääkima.

Tipptehnoloogiast pungil vormel 1 auto purukssõitmine on hirmkallis. Toro Rosso sõitjatel Brendon Hartleyl ja Pierre Gaslyl «õnnestus» seda 2018. aastal päris mitmel korral teha ja nii löödi tiimi eelarvesse pirakas auk. «Avariisid oli palju. Kaotasime ainuüksi seetõttu 2,3 miljonit eurot,» tõdes Tost portaalile Motorsport.com.

Gasly põrkas Barcelonas kokku Romain Grosjeaniga. Sama õnnetult läks prantslasel kodumaisel etapil, kui ta ei saanud kuidagi ära hoida avariid Esteban Oconiga. Kanadas purustas auto Hartley, ent taas oli süüdi konkurent, seekord Lance Stroll. Seejärel põrutas Hartley aga vedrustuse purunemise tagajärjel Silverstone'i vabatreeningul suurel kiirusel rajapiirdesse.

«Monzas põrkas Brendon juba enne võistluse algust kokku Stoffel Vandoorne'i ja Marcus Ericssoniga. Auto küljed purunesid täielikult ja meie elu see just kergemaks ei teinud,» lõpetas Tost ohates pika loetelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles