Froome jätab tiitli kaitsmata, et jahtida ajaloolist viiendat võitu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome (paremal) loovutas mullu Tour de France'i võitja au tiimikaaslasele Geraint Thomasele, kuid tahab selle nüüd tagasi enda nimele võtta.
Chris Froome (paremal) loovutas mullu Tour de France'i võitja au tiimikaaslasele Geraint Thomasele, kuid tahab selle nüüd tagasi enda nimele võtta. Foto: MARCO BERTORELLO / POOL / EPA / Scanpix

Chris Froome teatas, et ei kaitse tänavu Giro d'Italia võitu, vaid keskendub Tour de France'i esikoha jahtimisele.

Sama plaan on teiselgi britil Geraint Thomasel, kes võitis Touri mullu. 33-aastasest Froome'ist võib saada alles viies rattur läbi aegade, kes võitnud Tour de France'i viiel korral. Seni on sellega hakkama saanud Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault ja Miguel Indurain. Lance Armstrong on küll võidutsenud tervelt seitse korda, ent tänaseks on tema esikohad dopingupattude tõttu ajalooraamatutest kustutatud.

Nii ongi maikuus peetaval Girol Team Sky liider 21-aastane kolumblane Egan Bernal. Giro algab 11. mail ja lõpeb 2. juunil, Tour kestab 6.-28. juulini. Froome võitis Giro mullu esmakordselt tänu 80 kilomeetri pikkusele soolosõidule 19. etapil. See aitas tal pisut leevendada Tour de France'i pettumust, sest startis ta seal ju tiimi liidrina, pidi aga loovutama selle rolli tugevamaks osutunud Thomasele.

Hooaja kolmas suurtuur Vuelta algab Hispaanias 24. augustil ja lõpeb 15. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles