Ferrari juht: meie võidud peavad saama harjumuspäraseks (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maurizio Arrivabene.
Maurizio Arrivabene. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Ferrari vormel 1 meeskonna pealik Maurizio Arrivabene on veendunud, et kui võidud saavad harjumuspäraseks, siis lõppeb ka tiitlipõud. 

Ferrari viimane meeskondlik tiitlivõit pärineb aastast 2008, kui sõitjad olid soomlane Kimi Räikkönen ja brasiillane Felipe Massa. Aasta varem saavutas Räikkönen ka individuaalse maailmameistritiitli. Arrivabene teab, kuidas enam kui kümneaastane põud lõpetada. «See on lihtne. Meie (etapi)võidud peavad saama harjumuspäraseks. Sellisel moel muutub võitlejamentaliteet võitjamentaliteediks,» lausus Arrivabene portaalile PlanetF1.

Lõppenud aastal saavutas karjääri viienda maailmameistritiitli Mercedesega kihutanud britt Lewis Hamilton. Ferrari esisõitja Sebastian Vetteli hooaja teine pool ebaõnnestus täielikult ja sakslane kaotas Hamiltonile punktiarvestuses ligi saja silmaga. Ka meeskondlikus arvestuses ei suutnud Ferrari Mercedesele erilist konkurentsi pakkuda. «Kui me kaotame, siis kaotame koos. Kui me võidame, siis võidame koos. Ja nii ongi,» sõnas Arrivabene.

2019. aasta vormel 1 hooaeg algab märtsi kolmandal nädalavahetusel Austraalias ning lõppeb 1. detsembril Abu Dhabis. Ferrari sõitjad uuel hooajal on Vettel ja Monaco vormelipiloot Charles Leclerc. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles