Venemaa antidopinguagentuuri ähvardab taas WADAst väljaheitmine

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RUSADA
RUSADA Foto: Eugene Odinokov / Sputnik

Venemaa antidopinguagentuur (RUSADA) ei andnud maailma antidopinguagentuurile (WADA) endiselt ligipääsu oma andmetele, mis tähendab, et venelasi ähvardab taas WADAst väljaheitmine.

WADA ennistas alles septembris RUSADA liikmelisuse pärast kolme aasta pikkust tegutsemiskeeldu. Üks liikmelisuse ennistamise tingimustest oli, et venelased tagavad WADAle Moskva dopingulaboris tehtud testidele ligipääsu enne möödunud aasta lõppu.

WADA esindajad käisid detsembris Moskvas salapäraseid andmeid küsimas, kuid Venemaa ametnikud ei lubanud neid soovitud ruumidesse, öeldes vabanduseks, et WADA rikkus kontrolli käigus seadusi. RUSADA andis mõista, et uueks aastaks lahendatakse probleem, kuid seda venelased ei teinud.

Venemaa antidopinguagentuuri WADA liikmelisuse üle arutab vastav komitee 14. jaanuaril. Komitee otsuse võtab seejärel omakorda arutluse alla WADA täitevkomitee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles