Südaööl sündis 12 tunni jooksu Eesti rekord

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultrajooksjad Raili Rüütel, Toomas Unt, Ragnar Virma ja Liina Kesamaa enne Viimase Öö Unistuse starti.
Ultrajooksjad Raili Rüütel, Toomas Unt, Ragnar Virma ja Liina Kesamaa enne Viimase Öö Unistuse starti. Foto: Jooksja.ee

Harjumaal Meremõisas vana-aasta viimasel päeval kell 12 alanud ja täpselt uue aasta tulekuga rannamändide ning küünlavalguse lummuses lõppenud ultrajooksu Viimase Öö Unistus võitis küll Toomas Unt.

Viimased 1,5 tundi puhus kõva tuul ja sellega kaasnes tihe lumesadu. Toomas Unt suutis 12 tunni jooksul läbida 126,2 kilomeetrit. Naistest kuulus esikoht üldarvestuses teiseks tulnud Liina Kesamaale 12 tunni jooksu Eesti rekordiga 115,2 km, kirjutab Jooksja.ee.

Liina Kesamaa ütles ajakirja Jooksja Jooksuportaalile, et üldarvestuse koht tuli ilmselt vähesest osalejate arvust. «Alates novembrist olen teadlikumalt treeninud. 2018. aastal tegin kaasa viis ultrajooksu, eks sealt tekib kogemus,» lausus Kesamaa ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

«Üsna võistluse alguses sai selgeks, et varem lõpetamine ei anna hiljem rahu. Otsustasin joosta lõpuni. Olen väga rõõmus tulemuse üle, kuna jooks muutus raskeks juba pärast 30 km. See jooks oli minu jaoks tohutu vaimu treening aga seda mul just vaja läkski,» lisas Kesamaa.

Ultrajooksu Viimase Öö Unistus tulemused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles