Brisbane'i turniiri mullune võitja sai üllatuskaotuse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brisbane'i tenniseturniiri valitsev tšempion Elina Svitolina piirdus hooaja avavõistlusel tänavu vaid ühe mänguga.
Brisbane'i tenniseturniiri valitsev tšempion Elina Svitolina piirdus hooaja avavõistlusel tänavu vaid ühe mänguga. Foto: SAEED KHAN / AFP

Austraalia idarannikul Brisbane’is toimuval hooaja esimesel tenniseturniiril sündis üllatustulemus, kui esimese paigutusega valitsev meister Elina Svitolina (WTA 4.) pidi kaheksandikfinaalis tunnistama tulemusega 4:6, 6:0, 3:6 valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 30.) paremust.

Sasnovitš paistis kogu mängu jooksul silma hea agressiivsuse poolest ning sai pärast tund ja 47 minutit kestnud kohtumist kirja oma karjääri esimese võidu maailma edetabelis viie parema hulka kuuluva tennisisti üle.

Tähelepanuväärne oli vastasseis ning Sasnovitši võit veel seetõttu, et 24-aastane valgevenelanna läks eakaaslasest ukrainlannaga vastamisi Brisbane’i turniiri mulluses finaalis ning kaotas toona Svitolinale kindlalt skooriga 2:6, 1:6.

«See oli väga raske kohtumine. Minu seisukohast vaadates oli esimene sett väga hea, kuid teine sett jällegi mitte niivõrd hea,» sõnas Sasnovitš, kes lõi matši jooksul kolm ässa Svitolina 11 vastu. «Mu isa tuleb 4. jaanuaril siia ning ma loodan sel ajal endiselt turniiril konkurentsis olla – ma tahan, et ta näeks mind,» ütles valgevenelanna, kes läheb veerandfinaalis vastamisi horvaatlanna Donna Vekiciga (WTA 34.). Viimane alistas teises ringis hollandlanna Kiki Bertensi (WTA 9.) kolmes setis tulemusega 7:6 (5), 1:6, 7:5.

Brisbane’i tenniseturniiri veerandfinaalpaarid:

  • Aliaksandra Sasnovitš (WTA 30.) – Donna Vekic (WTA 34.)
  • Karolina Pliškova (WTA 8.) – Ajla Tomljanovitš (WTA 46.)
  • Anett Kontaveit (WTA 21.) – Lesia Tsurenko (WTA 27.)
  • Naomi Osaka (WTA 5.) – Anastassija Sevastova (WTA 11.)
Aliaksandra Sasnovitš saavutas karjääri jooksul esimest korda võidu maailma edetabelis viie parema sekka kuuluva tennisisti üle.
Aliaksandra Sasnovitš saavutas karjääri jooksul esimest korda võidu maailma edetabelis viie parema sekka kuuluva tennisisti üle. Foto: SAEED KHAN
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles