Ametlik: Solberg teeb Eesti meistrivõistluste avaetapil debüüdi R5 ralliautoga

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solbergi poeg Oliver (vasakul) Rally Estonial.
Petter Solbergi poeg Oliver (vasakul) Rally Estonial. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Autoralli maailmameistri Petter Solbergi poeg Oliver Solberg on paari nädala pärast tegemas debüüti neljaveolise R5 ralliautoga Eesti meistrivõistluste avaetapil.

Vaid 16-aastane Oliver Solberg on viimased kaks aastat kaasa sõitnud Läti meistrivõistluseid Peugeot 208 R2 rallimasinaga juuniorite arvestuses ning seetõttu kaasa teinud ka mitmetel Eesti meistrivõistluste arvestusse kuulunud rallidel.

Uueks hooajaks otsustas Olivergi maailmameistrist isa aga usaldada poja kätte Volkswagen Polo R5 ralliauto, millega Petter Solberg ise möödunud aastal Kataloonia MM-rallil WRC2 arvestuses tugeva kolmanda koha saavutas.

Oliver Solberg tuleb R5 masinaga starti juba Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste avaetapil, mis peetakse Lätis Aluksnes. «Olen väga ärevil. Oma esimese stardi teen ma Aluksnes, enne seda saan ma ka veidi testida. Ma ei jõua ära oodata, millal ma uue masinaga rajale saan,» kirjutas Solberg oma fännilehele.

Hetkel on lisaks Solbergile enda startimisest teada andnud kokku 30 võistluspaari. Praeguseks on end kirja pannud ka Mini Cooper WRC masinaga sõitvad Valeri Gorban ning Sergei Larens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles