Beglarišvili pole passi kätte saanud, debüüt Eesti koondises lükkus edasi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zakaria Beglarišvili Eesti koondise särgis
Zakaria Beglarišvili Eesti koondise särgis Foto: FC Flora

Aastaid Eestis elanud ning jalgpalli mänginud grusiin Zakaria Beglarišvili jääb aasta alguses toimuvatest Eesti koondise mängudest eemale, kuna jalgpallur pole oma passi veel kätte saanud.

Detsembri keskel rõõmustati Eesti jalgpallisõpru uudisega, et pikalt Eestis elanud ning FC Floras mänginud Beglarišvili on sooritanud vajalikud eksamid, et saada Eesti kodanikuks ning ühtlasi saab ta ka esindada Eesti jalgpallikoondist.

Siis anti ka lootust, et Beglarišvili võib Eesti koondist esindada juba jaanuaris toimuvates maavõistlusmängudes. Täna avaldatud nimekirja järgi selgus, et Beglarišvilit siiski koondises ei ole. 

Beglarišvili on edukalt sooritanud Eesti põhiseaduse ja kodakondsuse seaduse tundmise eksamin ning keeleeksami, aga siiani pole ta passi saanud. Põhjuseks see, et ametlikult peab kodakondsuse andmise kinnitama Eesti Vabariigi Valitsus kuue kuu jooksul pärast taotluse esitamist – Beglarišvili taotlus tehti detsembris, kuid siiani seda kinnitatud ei ole, vahendab Soccernet.

Nii tuleb Eesti jalgpalliliidul oodata, kuni Beglarišvili ametlikult kodanikuks võtakse ning seejärel saab hakata tegelema paberimajandusega, mis on vaja korda saada ka FIFA's. Kuna aga siiani pole Beglarišvili ametlikult kodanik, võib kogu protseduur aega võtta mitu kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles