Statistika ei valeta: Hundil on NFLis parim aasta 

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hundi murdmised pole sel hooajal veel murtud. Vähemalt üks mäng ootab ees. FOTO: Bobby Ellis/afp/scanpix
Margus Hundi murdmised pole sel hooajal veel murtud. Vähemalt üks mäng ootab ees. FOTO: Bobby Ellis/afp/scanpix Foto: Bobby Ellis/AFP/Scanpix

Margus Hunt on tänavusel NFLi hooajal tuhisenud mööda kõigist varasematest tippsaavutustest. Üks suur tõke ootab veel ületamist: Cincinnati Bengalsiga jõudis ta kolm korda play-off’i, kuid alati kaotati juba esimene mäng. Kas Indianapolis Coltsiga läheb paremini, selgub laupäeval, kui külla sõidetakse Houston Texansile.

Coltsile tagas koha play-off’is ööl vastu esmaspäeva Tennessee Titansi üle saavutatud 33:17 võit, kus neli vastast maha murdnud Hunt oli kaitseliini parim mängija. Ühtlasi tõmmati koos vana aastaga joon alla NFLi põhihooajale, mis tähendas statistikutele võimalust võtta aasta kokku. Hundi puhul polnud pikka juttu: see oli tema kuueaastase karjääri ülekaalukalt parim hooaeg.

30 palliga vastase peatamist, neist 13 nii, et ründajad kaotasid jarde, viis mängujuhi kottipanekut, kaks blokeeritud söötu, üks põhjustatud pallikaotus, üks pudenenud palli võitmine – kõik need Hundi statistilised näitajad on tema karjääri uued tippmargid. Kõige enam avaldab muljet just mängujuhi rappimise efektiivsus, mis näitab, kui osavalt suutis eestlane end sel hooajal blokeerijatest läbi või mööda mängida. Varasema viie aastaga oli tal sack’e kirjas 2,5, nüüd karjääri kogusumma kolmekordistus.

Vaid üks NFLi mõõdetav statistiline näitaja ei olnud Hundil tänavu karjääri parima. See on trikk, mille pärast ta ülikoolis Idabloki hüüdnime sai – meie vägilane ei saanud kätt ette ühelegi vastaste löögile. 2016. aastal Bengalsit esindades suutis ta seda aga suisa kolm korda.

Laupäeva hilisõhtul toimuv mäng Texansiga on Coltsi meeskonnale esimene play-off’is pärast 2015. aasta jaanuari. Kuigi formaalselt jõuti kohamängudele kõige kehvema meeskonnana (süüdi on hooaja esimeses kuues mängus üles korjatud viis kaotust), ollakse tegelikult oivalises hoos ja võimelised kõiki üllatama. Texansiga on hooaja jooksul juba kaks korda kohtutud ja kui kodus tuli 34:37 alla vanduda (neist viiest kaotusest kolmas), siis detsembri algul võeti võõral väljakul 24:21 võit.

Margus Hunt NFLis
Mänge Murdmisi Sack’e
2013 10 3 0,5
2014 12 7 1
2015 7 2 0
2016 15 17 0
2017 16 29 1
2018 15 30 5

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles