Galerii: olümpiavõitjad jõudsid Otepää MK-etapile, suusad mitte

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljakordne kahevõistluse maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja Johannes Rydzek astus Tallinna lennujaama väravatest sisse käsi laiutades, sest LOTi lennufirma lennuk Münchenist ei olnud Saksamaaa koondise suusavarustust Tallinnasse lennutanud. 

«Selliseid asju juhtub, et pagas kaob ära. See pole kõige hullem probleem. Kui see homme kohale jõuab, oleks väga hea, sest homme tuleb hüppama hakata,» sõnas Rydzek Postimehele.

Rydzek võidutses Otepääl kaheksa aastat tagasi, kui võitis juunioride MMil kulla ja hõbeda. «See oli ikka väga ammu. See oli mu esimene individuaalne kuldmedal, nii et mäletan sellest võistlusest vaid head. Loodan neid emotsioone korrata,» lisas ta. 

Mida peavad sakslased aga tegema, et peatada norralaste, eelkõige Jarl Magnus Riiberi ülevõimu? MK-sarjas on 480 punkti kogunud norralase nimelt ülikindel, sest Rydzekil on 295 ja norralasel Jorgen Graabakil 267 punkti.

«Peame hüppama nii hästi kui suudame ja kiiresti suusatama. Ma ei usu, et nad võitmatud on, aga kindlasti on see raske. Samas on meil mõned kutid päris heas vormis, nii et vaatame seda asja!»

Kui norralased valmistusid pärast Ramsau MK-etappi hooaja teiseks pooleks tugevas treeninglaagris Lillehammeris, siis sakslased veetsid jõulud perede seltsis ning läksid treeninglaagrisse alles aasta lõpus. «Olime Seefeldis ja Innsbruckis, tegime hüppetreeninguid ja suusatasime. See polnud niivõrd mahutrenn kui vormi hoidmine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles