Kontaveit pani paika hetke, mil Tsurenko ta rütmist välja lõi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit ei mõelnud välja, kuidas Lesia Tsurenkot alistada.
Anett Kontaveit ei mõelnud välja, kuidas Lesia Tsurenkot alistada. Foto: PATRICK HAMILTON / REUTERS

Anett Kontaveiti tee Brisbane’i tenniseturniiril katkes veerandfinaalis, kui tuli tunnistada Lesia Tsurenko 5:7, 3:6 paremust. Sealjuures oli Kontaveit saanud 5:3 eduseisus rünnata ka kahte settpalli.

«Ma ei ütleks, et need kaks settpalli kõige rohkem mind mõjutasid. Kõige rohkem segas rütmi see, kui mul oli 5:5 seisul geimpall ja ta lõi minu rabaku tagantkätt mööda joont ära. See ajas võib-olla natukene rütmist välja,» rääkis Kontaveit Postimehele, mis avaseti kaotuse põhjustas. Et tegu oli vaimse allajäämisega, ta ei usu: «Ütlesin ka treenerile, et väljakul oli täna väga niiske ja mul oli sellega raske toime tulla. (Sooja oli vaatamata õhtutundidele 26 kraadi - toim) Füüsiliselt oli tema kindlasti paremas seisus kui mina.»

Eestlanna jätkas: «Ma arvan, et tänase mängu üks põhipõhjuseid oligi, et vastane tuli tingimustega paremini toime kui mina. Esimeses setis oli mul palju võimalusi, aga ta mängis neil kohtadel väga hästi. Minul tulid mingid väikesed audid sisse või ei kasutanud võimalusi ära, aga tema mängis väga tugevalt ja järjekindlalt, tegi vähe vigu ja oli teravam.»

Kuigi Tsurenko jäi alistamata, sai Kontaveit siiski Brisbane’is kaks väärt võitu: Carla Suarez Navarro ja Petra Kvitova üle. «Eelnevate mängudega olen kindlasti rohkem rahul, kui tänasega, aga üldiselt ma arvan, et oli täitsa hea nädal ja järgmisel nädalal mängin juba Sydneys,» võttis Kontaveit turniiri kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles