Tuhast tõusnud pühak röövis Madridi Realilt kaks korda võidupunktid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santi Cazorla on pärast dramaatilist vigastust viimaks tagasi väljakul ja lööb tähtsaid väravaid. Üleelatud raskustest annab märku koht tema vasakul käsivarrel, kust võeti jalale siirdamiseks nahka.
Santi Cazorla on pärast dramaatilist vigastust viimaks tagasi väljakul ja lööb tähtsaid väravaid. Üleelatud raskustest annab märku koht tema vasakul käsivarrel, kust võeti jalale siirdamiseks nahka. Foto: MIGUEL ANGEL POLO / EPA / Scanpix

2017. aasta suvel ei teadnud Santi Cazorla, kas saab elus enam korralikult käiagi, rääkimata jalgpalli mängimisest. Hispaanlane seisis ühel hetkel silmitsi suisa niivõrd hirmsa perspektiiviga nagu jala amputeerimine. Poolteist aastat hiljem aitasid just tema kaks väravat Villarrealil kodus kaks korda Madridi Reali üllatada ja 2:2 viigiga tabelisse ühe punkti juurde võidelda.

Cazorla vigastas 2016. aasta oktoobris Arsenali eest Meistrite liigas mängides Achielluse kõõlust, ent paranemisprotsess kujunes ootamatult pikaks ja valuliseks. Hispaanlasele tehti koguni kaheksa lõikust, tagatipuks nakatus poolkaitsja gangreeni, mis «sõi» tema enda sõnul ära kaheksa sentimeetrit kõõlust. Viimase operatsiooni käigus siirati Cazorla jalale tema käsivarrelt võetud nahka.

Leping Arsenaliga lõppes ja mõistagi ei olnud klubi huvitatud selle pikendamisest, nii et Cazorla naasis kodumaale kunagise tööandja juurde. Villarreali särgis pääses ta juulis 636-päevase pausi järel lõpuks taas väljakule ning publik tervitas teda seisvate ovatsioonidega. Sama ootas Cazorlat Villarreali kodustaadionil ees ka neljapäeva õhtul, sest juba 2. minutil viis ta Kollase Allveelaeva ilulöögiga küllasõitnud Reali vastu juhtima.

Klubide MMil osalemise tõttu viimase liigamängu detsembri keskel pidanud Real kosus ehmatusest kiiresti, sest 7. minutil Karim Benzema viigistas ja 20. minutil viis Raphael Varane külalised juba omakorda ette. Siis jäädi aga taas loorberitele puhkama ja 83. minutil tuli karistus, kui kaitsjate valve alt täiesti vabaks unustatud 168-sentimeetrine Cazorla palli peaga võrku kõksas.

Realil on liigatabelis 17 mängu järel 30 punktiga neljandal kohal, liidrist Barcelonast jäädakse maha seitsme punktiga. Lisaks kaotati eile õhtul poolkaitsja Gareth Bale, kes vahetati pärast avapoolaega järjekordselt vigastuse tõttu välja.

Teisel kohal on 34 punktiga Madridi Atletico ja kolmandal 32 punktiga Sevilla, Realile hingab vaid kahe punkti kaugusel kuklasse selle hooaja üllatusmeeskond Alaves. Villarreal kerkis tänu viigipunktile väljalangemistsooni kohale, neil on 16 punkti nagu ka hetkeseisuga esimesena joone alla jääval Athletic Bilbaol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles